DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: Oconnak semmi érzéke a versenyzéshez

Alaposan kiosztotta a nagy tehetségnek kikiáltott franciát az egykori világbajnok: Jacques Villeneuve csodálja, hogy Verstappen meg sem ütötte a versenyét tönkretevő lekörözöttet.

Alaposan felkavarta az állóvizet az eseménydús Brazil Nagydíj győztesének személyéről döntő incidens: Esteban Ocon lekörözöttként ütközött az éllovas Max Verstappennel. A megforgó, végül másodikként célba érő holland dühöngött és a verseny után többször meglökdöste Ocont, a Force India pilótáját pedig mások is tűz alá vették. Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka tőle megszokott módon nem finomkodott.

„Ocon nagyon kínos. Nevetséges volt, amit csinált, a legrosszabb pedig, hogy miután mindenki látta, a rádióban még azt sem mondta, hogy bocsánat fiúk, én hibáztam. Jó lenne elfogadni, ha az ember hibázott” – mondta Villeneuve a motorsport.com-nak. „Vissza lehet venni a köröd, de azt rendesen kell kivitelezned. A verseny éllovasát egyáltalán nem szabad veszélyeztetned, még csak időt sem szabad veszítenie. Ha az egyenesben előzöl, az rendben van. Most viszont úgy nézett ki, mintha a vezetésért harcoltak volna.”



Villeneuve egyenesen a jövő Mercedes-pilótájának kikiáltott Ocon kvalitásait kérdőjelezte meg: „Ebből az is kiderül, hogy nincs érzéke a versenyzéshez, egyáltalán nem mennek neki a versenyhelyzetek. Az elmúlt két évben történt incidensei alapján az jön le, hogy ő szokott hibázni, mert nem olvassa rendesen a versenyt. És sosem tanul belőle, mert persze sosem ő a hibás.”

A kanadai kétszeresen is elismerte Verstappent: egyrészt Brazíliában mutatott újabb kiváló szereplése, másrészt szerinte visszafogott reakciója miatt:

„Azt hiszem, nagyon mérsékelt volt, még csak meg sem ütötte! Mit akarunk látni? Érzelmeket, gladiátorokat. Jó volt látni azokat a pillanatokat. Úgy, hogy a másik magasabb nála! Max lenyűgöző volt, az elején DRS nélkül, agresszívan, tisztán előzgetett. Mintha Monaco óta elszedte volna Ricciardo tehetségét. A Max már korábban megvolt benne, azóta pedig kidobta a csúnya dolgokat és elszedte Ricciardo jó tulajdonságait. Az utolsó pár versenyen tényleg meggyőző volt” – dicsérte Villeneuve a Red Bull-lal villogó Verstappent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: