DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton győzelmét motorhiba fenyegette

Bár végül megnyerte a Brazil Nagydíjat, nem sokon múlott, hogy ne tudja azt befejezni Lewis Hamilton. Már a hétvége elején motorproblémákkal küzdött, és a versenyen is ez ütötte fel a fejét.

Lewis Hamilton a pole-pozícióból vághatott neki a Brazil Nagydíjnak, amelyet végül meg is tudott nyerni, még ha nem is önerőből, hanem sokkal inkább Esteban Oconnak és Max Verstappennek köszönhetően.

De könnyedén kicsúszhatott volna a kezéből a győzelem másodjára is, mivel Toto Wolff elárulta, hogy bármelyik pillanatban megadhatta volna magát az erőforrás a Mercedesben: „Rettenetes versenyen vagyunk túl! A motor működéséért felelős srácok itt is jelen voltak, és a bázison is dolgoztak a verseny alatt, és mit hallok? Mivel egyszerre nagyjából 10 csatorna van megnyitva a rádiómon, az egyikről ezt hallom: Lewis motorját egy meghibásodás fenyegeti.”

Sok minden összeállt Lewis Hamiltonnak ezen a futamon


„Erre én csak annyit tudtam mondani: mi van? Aztán mondták, hogy elég komoly a probléma, és az erőforrás a következő körben alighanem fel fogja mondani a szolgálatot. De nem így lett, szóval csak annyit mondtam nekik, hogy amikor lesz egy percük, beszéljünk. Hagytam őket dolgozni. Mondták, hogy a kipufogórendszer túlforrósodott, és úgy próbálták megoldani a dolgot, hogy lejjebb tekerték a motort. Ezután 1000-ről 980 fokra csökkent a hőmérséklet, ami még mindig elképesztően hatalmas, és átvészelt még egy kört. Rettenetes pillanatok voltak” – összegezte a versenyt Toto Wolff a Planet F1 számára.

Lewis Hamilton is elismerte, hogy motorgondokkal küszködött a verseny során, ami nem könnyítette meg dolgát, hiszen Verstappen kevesebb, mint másfél másodperccel ért be mögötte: „Gondjaink akadtak az erőforrással. Miután visszaelőztem Maxot, nem akartam újból kiengedni a győzelmet. Mindent megtettem, hogy magam mögött tartsam. Jó ideje nem volt már részem ekkora kihívásban, de nagyon élvezem az ilyen helyzeteket” – mondta el Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: