DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Ocon ne kerüljön a szemem elé

A hollandtól Ocon érthetetlen manővere vette el a győzelmet. Hamilton büszke a Mercedesre és erre a sikerre is, még ha nem is teljesen önerőből érték el. Raikkönennek volt már könnyebb versenye.

Hatalmasat ment a két Red Bull a Brazil Nagydíjon, de a főszerepet a lekörözöttek és kiváltképp Esteban Ocon játszották.  A francia pilóta az élről lökte ki Max Verstappent, akitől visszavette volna a körét, így csak a második helyet tudta megszerezni a holland.

Elsőként a rendkívül frusztrált Max Verstappen állt Paul di Resta mikrofonja elé, aki már a csapatrádióban hangot adott annak, hogy nem szeretné, ha Ocon a szeme elé kerülne. Versenymérnöke beszélt vele közvetlenül a leintés után, aki azt mondta a hollandnak, hogy nem is tudja, most mit mondjon, erre pedig Verstappen válaszolt.

„Én tudnék neki mit mondani, úgyhogy remélem, nem kerül a szemem elé, mert különben…” – a többit már kisípolták, de alighanem mindenki sejti, hogy nem egy sörre szerette volna meghívni a Force India pilótáját a holland.

„Nem tudok mit mondani” – kezdte a kérdező Paul di Restának az autóból kiszállva Verstappen. „Minden jól alakul, az autó fantasztikus, aztán jön egy ilyen idióta, aki kilök, miközben már rég le volt körözve. A csapat kiváló stratégiát dolgozott ki, szóval nagyon jó tempót tudtunk diktálni a szuperlágyakon, de egyszerűen nem találok szavakat. Nyilván örülök a második helynek, de hát ez…” – hagyta a levegőben lógva a mondat második felét Verstappen. „Remélem, jövőre több motorerőnk lesz.”



A holland annyira frusztrált volt, hogy a dobogóról is azonnal elviharzott az eredményhirdetés után, még csak meg sem fogta a pezsgős üveget.

Kimi Raikkönen a hajrában maga mögött tudta tartani Ricciardót, így ő állhatott fel a pódium legalsó fokára: „Voltak nehéz időszakok, de összességében jól alakultak a dolgok. Nem ez volt a legegyszerűbb versenyem. Az autó jó volt, de nagyon nehéz volt előzni. Előre sajnos nem tudjuk megmondani, milyenek lesznek a gumik, ez van” – zárta rövidre az interjút a finn.

Hamilton győzelmével bebiztosította a 2018-as konstruktőri világbajnoki címét a Mercedes istállója: „Őszintén, ezek a srácok a csapatban olyan keményen dolgoztak az elmúlt hat évben, hogy az valami hihetetlen. Ezért a pillanatért dolgoztunk egész évben, ez hajtott bennünket futamról futamra. Emiatt tudtuk mindig a legtöbbet kihozni magunkból. Nyilván, szerencsém volt, hogy ezúttal meg tudtam nyerni a versenyt, de annyira büszke vagyok a csapatra, hiszen nélkülük ez nem sikerülhetett volna.”

„Nos, a verseny nem úgy alakult, ahogy annak kellett volna, nekünk nem ezért a pozícióért kellett volna igazából küzdenünk. Ennek ellenére büszke vagyok erre a győzelemre, mert Max nem az a srác, aki feladná. Örülök, hogy a Mercedes csapat tagja lehetek, és ehhez a sztorihoz hozzá tudtam tenni a magam extráit is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: