DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem bánt meg semmit

Max Verstappennek volt miről mesélnie a sajtó részére, és mindenki szeretett volna vele egy interjút készíteni, így most lássunk egy – valamivel – higgadtabb hangvételű összegzést a hollandtól.

Esteban Ocon az élről ütötte ki Max Verstappent, miközben próbálta visszavenni a körét a holland pilótától, aki az eset után megkereste a Force India versenyzőjét, és egy kisebb dulakodás alakult ki közöttük, amely miatt mindkettejüket beidézték az FIA emberei.

„Miután megelőztem Lewist, már csak egyetlen dologra kellett figyelnem, a gumikra. Vigyáztam rájuk, amennyire csak tudtam, hogy kibírják a végéig. Nyilvánvalóan meg volt a joga (Oconnak), hogy vissza vegye a körét, de sokkal körültekintőbbnek kellett volna lennie. Túl nagy kockázatot vállalt” – mondta el a Sky Sports kamerája előtt Verstappen.

Verstappen nem számít semmilyen szankcióra


„Bár ő megkapta a maga büntetését, mégsem érzem úgy, hogy ez segített rajtam. Mindenesetre az, hogy megbüntették, azt hiszem, el is mond mindent az esetről. Persze, utána könnyen lehet arról beszélni, hogy hagyhattam volna több helyet, lehettem volna óvatosabb, bla, bla, bla. De ez nem így megy. Mi versenyzők vagyunk, és szerintem senki nem számít arra, hogy egy lekörözött üti ki a futamból.”

Hamilton azt mondta, néha nem éri meg ekkora kockázatot vállalni, ha valaki vezet egy versenyen. Erre is volt válasza Verstappennek: „Könnyen beszél. Az ő szemszögéből könnyű ezt mondani, főleg úgy, hogy ő jött a második helyen.” Arra a kérdésre, hogy megbánt-e bármit, amit tett, így felelt a holland: „Semmit, abszolút semmit! Ezt úgy nevezném: szenvedély. A sport iránti szenvedélyem hozta ezt ki belőlem. Mármint, furcsa lett volna, ha odamegyek hozzá, és kezet fogunk, nem?”

Sokak szerint Verstappen nem kezelte éretten a szituációt, és túl messzire ment azzal, hogy meglökte Ocont: „Nem érdekel ezeknek az embereknek a véleménye. Én egy győztes típus vagyok, nem bántam meg semmit. Ha valaki így elveszi tőlem a győzelmet, aztán még meg is próbálja megmagyarázni, az viszont nem tölt el boldogsággal. Nem fogok beszélni vele a vizsgálat előtt, és nem számítok semmilyen büntetésre.”

Végül a versenyfelügyelők kétnapi "közmunkára" ítélték, az FIA szervezésében, melyet a mai naptól számítva hat hónapon belül le kell töltenie Max Verstappennek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: