DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ismét jól teljesít a Honda, irány a pontszerzés

A legújabb fejlesztésű japán erőforrás Brazíliában is jól muzsikál, a kilencedik rajtkockából pedig egyértelműen a pontszerzés a Toro Rosso-Honda célja. Minden időjárásra igyekeznek felkészülni.

Interlagosban a szokásos, szeszélyes időjárás fogadta a versenyzőket a kvalifikációs edzés során. A néha vizessé váló, majd újra felszáradó pályán megjósolhatatlan volt, mikor a legideálisabb gyors kört futni. A Honda már a hét közepén bejelentette, hogy Brazíliában újra a legújabb fejlesztésű, harmadik motorvariánst vetik be a Toro Rossónál és ez meg is hozta gyümölcsét, Pierre Gasly remek teljesítményt nyújtva a kilencedik kockából indulhat vasárnap.

„Kifejezetten jól éreztem magam az időmérő edzésen, kiváló eredmény, hogy bejutottunk a Q3-ba. Saját teljesítményemmel is elégedett vagyok, a kilencedik rajthely (Ricciardo büntetése miatt lép egyet előre a francia) nagyon biztató kiindulópont. Izgalmas és stresszes edzésen vagyunk túl, leginkább a változó időjárás miatt” – nyilatkozta Pierre Gasly.

Pierre Gasly újabb Q3-as szerepléssel örvendeztette meg csapatát


„A Q1 végén erősödött az eső, de sikerült egy jó kört összerakni, így éppen bejutottam a második szakaszba, onnan pedig még tovább a harmadikba. Nem volt könnyű, mivel ilyen időjárási feltételek mellett nem tudhatjuk, pontosan mire számíthatunk, melyik kanyarban mekkora tapadásunk lesz a következő körben, mennyire lett vizesebb néhány perc alatt. Végül jól jöttünk ki belőle, de így sem lesz könnyű versenyünk, mivel a körülöttünk levő vetélytársak nagyon gyorsak. Vasárnap jó csatákra számítok, keményen nyomom majd neki és értékes pontokkal szeretnék gazdagodni” – tekintett előre a fiatal francia.

A Honda is elégedett a látottakkal, de óvatos a vasárnap várható szeszélyes időjárási viszonyok miatt. „A szabadedzések során gyűjtött adatoknak köszönhetően fontos változtatásokat eszközöltünk. Az FP3 alatt már láttuk, hogy jó irányba mozdultunk el, így optimistán várhattuk a kvalifikációt. Időnként elkezdett esni az eső is, de a csapat remekül időzítette a gyorsköröket. Pierre erős teljesítményének köszönhetően ez újabb Q3-as szereplést jelentett nekünk. A futam derekára esőt jósolnak, így minden lehetséges forgatókönyvre igyekszünk felkészülni” – nyilatkozta a Honda F1-es technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe. A japán szakember újfent büszke lehet arra, hogy fejlesztett erőforrásaik (egyelőre) 800 méteres magasságon is gond nélkül és jó teljesítménnyel segítik a Toro Rossót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: