DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Igencsak szokatlan büntetésre ítélték Verstappent

Megvan, milyen büntetést kapott Max Verstappen azért, amiért a Brazil Nagydíj leintése után odament a versenyét tönkretevő Esteban Oconhoz és megragadta, valamint lökdöste a franciát: két nap, FIA-szervezésű közmunkát.

Max Verstappen magabiztosan vezetett a vasárnapi Brazil Nagydíjon, amikor egyszer csak Esteban Ocon vissza akarta venni tőle a körét. Magával a ténnyel semmilyen baj nem lett volna, Ocon azonban a pálya első, egyik legszűkebb kanyarjában gondolta úgy, hogy kirántja autóját Verstappen Red Bullja mögül, mindezt ráadásul igen későn eldöntve.

A két versenyző ezt követően összeütközött, Ocon pedig kapott is az incidensért egy 10 másodperces stop&go büntetést, maga Verstappen (aki egyébként másodikként futott be még így is) a leintés után az indulattól füstölögve úgy nyilatkozott, reméli, Ocon nem kerül a szeme elé.

00118022_401



Végül maga Verstappen kereste meg az őt kilökő franciát, az incidenst pedig kamerák is rögzítették (erről mi is beszámoltunk) - a holland lökdöste a Force Indiánál versenyző, 2019-et valószínűleg kihagyó riválisát.

Az incidensért az FIA versenyigazgatósága berendelte Verstappent, végül egy igen szokatlan büntetést róttak ki rá - két nap, általuk szervezett közmunkát.

A közlemény indoklása szerint, bár teljesen érthető Verstappen dühe, így egy sportember nem viselkedhet és tudnia kell kezelni az indulatait, így hozták meg ezt a büntetést, amit a következő fél évben kell letöltenie. Ocon 10 másodperces stop&go büntetését helyben hagyták, a francia mást nem kapott mellé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: