DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Verstappen mindig agresszív volt

Pierre Gasly jövőre már a Red Bullt fogja erősíteni Max Verstappennel együtt. A francia pilóta megfogalmazott néhány gondolatot jövőbeli csapattársáról, és régi csatáikra is visszaemlékezett.

Daniel Ricciardo év végén otthagyja a Red Bullt, és helyét a jelenleg még Toro Rossót vezető Pierre Gasly veszi át. A francia versenyző sokszor találkozott korábbi karrierje során Max Verstappennel, így jól is ismeri őt pilótaként.

Gasly egy számára emlékezetes momentummal kezdte mondandóját a hollanddal kapcsolatban: az agresszivitás már gyerekkorában, gokartosként is megvolt Verstappenben. „Emlékszem, hogy Max mögöttem volt négy előfutamban, és ebből kétszer leszorított a fűre. Agresszívan viselkedett akkor, és most is az.”

„Más utat jártunk be, de mindig kapcsolatba kerültünk. Kezdetben nem alakult ki ez, mert rivalizáltunk, de amikor egy kicsit jobban megismertük egymást, nagyon jó lett a kapcsolatunk. Természetesen Max egy erős személyiség és egy klasszis versenyző. Van mellette egy elég erős kíséret is, nekem egy kicsit tovább tartott, míg idekerültem” – folytatta Verstappen leírását Gasly.

 gasly-verstappenrol-2018



A francia versenyző mer nagyot álmodni, főleg azért, mert jövőre már a Red Bull-lal versenyez: „A világ még nem ismeri igazán Pierre Gasly nevét, de jövőre ez változni fog. A célom ugyanaz, mint Maxé, világbajnok akarok lenni. A Red Bull pedig remek lépés, ha ezt tényleg el akarom érni. Mindig az első háromban vannak, és remélhetőleg a Hondával még előrébb fognak végezni, mint az elmúlt két évben.”

Gasly jövőbeli csapattársára visszatérve zárta nyilatkozatát: „Max meg fogja kapni azt a motort, és három kör múlva már érti is majd a működését. Nem kell véget vetni a barátságnak, amíg tisztelet van közöttünk. Úgy gondolom, hogy mindketten elég okosak vagyunk hozzá, hogy elkülönítsük, mi történik a pályán és azon kívül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: