DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ericsson kiváló időmérő után a harmadik sorban

Marcus Ericsson alaposan megdöntötte eddigi egyéni rekordját Brazíliában. A vasárnapi futamon az általában lesajnált svéd a hatodik rajtkockából vághat neki a versenynek, mindenki csodálatára.

Tegyük a szívünkre a kezünket, hogy egyetlen lyukas garast sem adott volna senki azért március-áprilisban, hogy Marcus Ericsson az Alfa Romeo-Sauber volánjánál még 2018-ban egyszer is a legjobb hat közé verekszi magát a rajtrácson. Márpedig Interlagosban ez történt, a hetedik legjobb időt autózta, ám Daniel Ricciardo rajtbüntetése miatt egy további pozíciót nyer a rutinos svéd.

Ericsson eddigi legjobbja a 2015-ös Malajziai Nagydíjon elért kilencedik rajthelye volt, ezen most rögtön három pozíciót javított. Az Alfa Romeo-Sauber nemrég úgy döntött, jövőre Antonio Giovinazzi kaphatja meg a svéd pilóta versenyzői ülését, aki csak tesztpilótaként maradhat a csapatnál.

Ericsson Brazíliában mutatott teljesítménye figyelemre méltó


Azóta azonban régi önmagához képest kiemelkedően jó formát mutat, az elmúlt két futamon pontszerző helyen végzett és erre Brazíliában is jó esélye lesz. Szeretne jó benyomást tenni az F1 közönségére, mielőtt év végén távozik? „Igen, egyértelműen. Abu Dhabi után elhagyom a sorozatot, de ezt szeretném úgy tenni, hogy remek teljesítményt nyújtok. Szeretném megmutatni, mit veszít majd a csapat nélkülem” – reagált a kérdésre Ericsson a Crash.net szakoldalon.

„A legutóbbi két hétvégén pontokat gyűjtöttem, most pedig hetedikként végeztem (de hatodikként indulhat). Igyekszem megtartani a jó formámat, hogy jó benyomást keltsek, aztán jövőre egészen új, izgalmas kihívás vár rám. Örülök, hogy jobban szerepeltem Charles Leclerc-nél a kvalifikáción, külön öröm, hogy mindketten a középmezőny elején helyezkedünk el.”

„Pilótaként mi is kitűnően szerepeltünk, de a csapat is remek munkát végzett. A rettentően szoros középmezőnyben előztük meg a fő riválisokat, így nagyon nagyon boldog vagyok. Vasárnap érdekes lehet az állandóan változó időjárás miatt. A két Sauber a hatodik-hetedik helyről rajtolhat, ami óriási lehetőség arra, hogy rengeteg pontot gyűjtsünk az istállónak” – tekintett előre Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: