DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari eltérő taktikája győzelmet érhet

Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel az időmérő második szakaszában rizikót vállalt a lágy abroncsok használatával. A továbbjutás sikerült, az alternatív stratégia pedig nagy segítség lehet.

Az Austinban győzedelmeskedő Kimi Raikkönen úgy véli, a maranellóiak döntése, miszerint a Q2-ben a szoros eredmények ellenére megpróbálnak lágy gumival továbbjutást érő időt futni, a létező legjobb opció volt a pilóták számára. Mind Vettel, mind a veterán finn a közeledő eső ellenére bejutott a legjobb tízbe és vasárnap elméletileg jóval tovább maradhatnak a pályán, mint a Mercedesek és a Red Bullok.

Amíg a fő vetélytársak a szuperlággyal vágnak neki a versenynek (száraz idő esetén), addig a két Ferrari az eggyel keményebb keveréken, ami látva a gumikopás mértékét az eddigi napokon, komoly előny lehet Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel számára is. A négyszeres világbajnok német a második, a finn jégember pedig a negyedik kockát szerezte meg.

Kimi Raikkönen az alternatív stratégia miatt akár még nyerhet is Brazíliában


Raikkönen elégedett az időmérő végeredményével, különösen annak tükrében, mennyire szenvedett a hétvége korábbi részében. „Ahhoz képest, mennyire nehéz hétvégénk volt eddig, az egyik legjobb időmérő edzésünket zártuk. Bár az eredmény közel sem ideális, remek munkát végeztünk. Végre elégedett voltam az autóval, ami vasárnapra nagy pozitívum” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

„A Q2-ben nagyon különleges körülmények voltak, jócskán megvolt az esélye az esőnek, de úgy határoztunk, a lágy gumikkal futjuk meg mért körünket, hogy vasárnap azzal rajtolhassunk és ez működött. Úgy gondoljuk, számunkra ez a legjobb opció, de majd meglátjuk, a versenyen rengeteg minden történhet.”

„Utolsó kísérletemnél kiváló első szektort futottam, de utána kicsit visszaestem. Igyekeztem az utolsó kanyarban valamit visszahozni ebből, de végül nem sikerült javítanom korábbi köridőmön. Nagyon kicsi a lemaradásom az élen végzőkhöz képest, szoros a küzdelem, így igen érdekes futamra számítok” – foglalta össze a jövőre már az Alfa Romeo-Saubernél versenyző finn korelnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: