DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Hamilton messze van Schumachertől

Lewis Hamilton és a szakemberek is arra számítanak, hogy a következő években megközelítheti, esetleg meg is döntheti Michael Schumacher legnagyobb rekordjait. Vettel azonban kételkedik ebben.

Michael Schumacher hosszú pályafutása során rengeteg csúcsot döntött meg, amik hosszasan állva is maradtak. Lewis Hamilton és a villámgyors Mercedes azonban olyan kiforrott egységet alkotnak az elmúlt években, hogy sorra dőlnek meg a korábbi rekordok. Néhány éve még elérhetetlen messzeségnek tűnt a német legenda 91 futamgyőzelme és hét világbajnoki címe, de a helyzet közben megváltozott.

Az elmúlt öt évadból négyszer Lewis Hamilton vitte el a pálmát, tehát egyről hirtelen ötre növelte világbajnoki címei számát és futamgyőzelmeket is igen jó hatékonysággal aratott a domináns Mercedesszel. A napokban nyilatkozta is a brit, hogy igyekszik harcba szállni, hogy utolérje a hétszeres világbajnok két legnevezetesebb csúcsát, a futamgyőzelmek tekintetében például már csak hússzal marad el Schumachertől, ami két év alatt reálisan behozhatónak tűnik.

Lewis Hamilton és Michael Schumacher együtt tizenkét bajnoki címet szereztek


Sebastian Vettel viszont nem hasonlítgatná Hamiltont Schumacherhez. „Igen, elméletileg összehasonlítható a két teljesítmény, de minden időszak más. Hogy elérheti-e Lewis ezeket a csúcsokat? Nem tudom. Szerintem ez nagyban függ attól, hogy a következő években mennyire lesz versenyképes. Lehetetlen előre megjósolni. De most is úgy gondolom, hogy Michael még messze jár Lewis Hamiltontól” – reagált a négyszeres bajnok német.

A Ferrarival idén is közel kerülő, ám megbízhatatlan teljesítménye miatt a bajnoki küzdelemben újfent elbukó Vettel célja nem változott, meg akarja szerezni ötödik világbajnoki címét, ami a Ferrarival az első lenne. „Sosem tudhatjuk, mikor kerülünk ilyen lehetőség kapujába és hogy mit tartogat a következő évad. Nagyon keményen dolgozom és biztosan tudom, hogy el fog érkezni a pillanat, de nem tudom megjósolni, hogy mikor.”

„Idén sok gondunk volt, de azon leszünk, hogy ezeket kijavítsuk és minden mozaik a helyére kerüljön csapatként és saját magam számára is. Tanultunk a hibáinkból és jövőre feljebb tesszük a lécet. Igaz, ez közel sem olyan egyszerű, mint elsőre hangzik” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: