DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Sokat veszítünk az egyenesben

Max Verstappen az ötödik helyről rajtol a Brazil Nagydíjon. Mindössze két ezred volt csapattársa és közte, és elmondása szerint ennél többet nem tudtak kihozni a kvalifikációból.

A harmadik sort bérelte ki a Red Bull Interlagosban az időmérő edzésen. A Mercedesek és a Ferrarik tempóját nem tudták elérni: majdnem fél másodpercre kerültek a pole-pozíciót autózó Lewis Hamiltontól.

Nem egy jó ómen ez az energiaitalos alakulat számára a futamra, és az sem, hogy Verstappen szerint ez volt a maximum a kvalifikáción: „A legjobbat hoztuk ki az időmérőből, ami az ötödik hely volt, így elégedettnek kell lennünk. Egy kicsit nehéz körülmények fogadtak minket, de ezt mindenki nagyon jól kezelte a garázsban, és ezért jó teljesítményt nyújtottunk.”

 verstappen-a-brazil-idomerorol-2018



„Megpróbáltunk egy gyorsabb kört menni a Q2-ben, de nem sikerült. Az autó egyensúlya nem volt ideális, mivel elöl hiányzott némi tapadás. Ha ezt hamarabb észrevesszük, akkor van egy kis esélyünk a Ferrari megszorongatására, de ez nagyon nehéz, amikor sokat veszítünk az egyenesben” – szúrt egy kicsit oda ismét Verstappen a Renault-nak.

A Red Bull versenyzője a következőben bízhat vasárnap: „Biztos vagyok benne, hogy az autót jól beállítottuk a versenyre. Úgy tűnik, vasárnap melegebb lesz, ami jobban igénybe veszi majd a gumikat, így jó formában kell lennünk. Mindig kemény ez a futam szárazon, de ha esni fog, az mindenképp a kezünkre játszhat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: