DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Kubica visszatérhet a Williamsszel

Robert Kubica másfél éve dolgozik azon, hogy visszatérhessen a Formula-1-be. A hírek szerint 2019-ben lehetősége lesz erre, a Williams ugyanis versenyzői ülést ajánlott a lengyelnek.

2006-ban komoly tehetségként robbant be a száguldó cirkuszba, majd nem egész másfél év múlva már meg is szerezte pályafutása első győzelmét Montrealban a BMW pilótájaként. A kivonuló BMW változtatott a helyzeten, ám a lengyelnek nem volt mitől tartania, mert kapós volt a pilótapiacon. Előbb a gyári Renault szerezte meg, majd a hírek szerint aláírt szerződéssel rendelkezett a Ferrarival, ami 2012-ben lépett volna életbe.

A téli szünetben azonban súlyos balesetet szenvedett egy raliversenyen, így a 2011-es szezont már nem kezdhette meg a népszerű lengyel. Jobb karja olyan komolyan sérült, hogy maradandó károsodásokat szenvedett. Az Autosport szaklap viszont tudni véli, hogy ami idén még nem jött össze, az jövőre sikerülhet, a teljes szezonra versenyzői szerződést kaphat a Williamstől.

Ezúttal Robert Kubica kezében a döntés a visszatérésre?


A grove-i istálló pénzszűkében van, de az eddig kiszivárgott hírek alapján Robert Kubica komoly támogatói pénzt is hozna magával, így még inkább felkelthette a jelenleg a mezőny végén szenvedő gárda figyelmét, ahol idén tartalékpilótaként egyébként is szerepelt néhány szabadedzésen.

„Úgy vélem, nagyon közel állunk egy megállapodáshoz. Rövid határidőm van, néhány napon belül döntök, mit szeretnék csinálni és mi a legjobb irány számomra. Kényelmes helyzetben vagyok, el kell döntenem, hogy milyen irányba haladok tovább, szeretnék-e versenyezni és ha igen, akkor hol” idézi Kubicát az Autosport.

A lengyel leginkább azért vacillál, mert a Ferrarinál is lehetőséget kaphatna, igaz, csak fejlesztőpilótaként. Ám igen vonzónak tartja a lehetőséget, hogy egy topcsapatnál dolgozzon. Igaz, akkor valószínűleg végképp el kellene temetnie visszatérési álmait, amik most kézzelfogható közelségbe kerültek. Ha elfogadja, akkor mindannyian remélhetjük, hogy a Williams jövőre egy sokkal ütőképesebb autóval áll elő, mint az idei, alapjaiban elhibázott konstrukció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: