DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton nem érti Szirotkin manőverét

Lewis Hamilton Szergej Szirotkinnal ütközött kis híján a Brazil Nagydíj időmérőjén. A brit szerint az orosz érthetetlen okból akarta megelőzni őt a felvezető körön, mivel mögötte is hatalmas tér volt.

Az ötszörös világbajnok Kimi Raikkönent is akadályozta egy alkalommal Interlagosban az időmérőn, de Szergej Szirotkinnal sem értették meg egymást. A Williams pilótája a fűre is kénytelen volt kimenni, hogy elkerülje az ütközést Hamiltonnal.

A Mercedes versenyzője megszerezte a pole-pozíciót, de inkább a Q2-ben történt incidensről kezdett el beszélni: „Mindenki kivezető körön volt, Szergej, én és még valaki előttem. Amikor az ember nincs gyorskörön, a kör vége felé megpróbál visszavenni, és távolságot hagyni a többiekhez képest.”

 hamilton-szirotkinrol-2018



„Úgy tudtam, hogy mögöttem senki nincs gyorskörön, így elkezdtem lemaradni az előttem haladótól, de aztán hirtelen láttam, hogy a 11-es kanyarban jön egy autó. Azt gondoltam, hogy valaki mért időt fut, így balra húzódtam, de ő is ugyanezt tette. Mivel nem is volt gyorskörön, nem igazán tudom, hogy mire gondolt” – vázolta fel az esetet Hamilton.

A németek pilótája szerint Szirotkin lenne a hibás, ha nagyobb baj történik kettejük között: „A versenyzők közül mindenki tudja, hogy tartjuk a távolságot, így ez egy elég tiszteletlen manőver volt. Próbáltam elmenni az útjából, ő pedig megcsinálta a kanyart, aztán lelassított. Kicsit furcsa volt és teljesen szükségtelen, mert hátul sok hely maradt. Az ő és az én köröm sem lett valami jó. Remélhetőleg tanul majd belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: