DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: 99% kevés lett volna

Lewis Hamilton a Mercedes 100. Formula-1-es pole-pozícióját szerezte meg a Brazil Nagydíj időmérő edzésén, melyen nem lett volna elég, ha csak 99%-ot nyújt a trükkös körülmények között.

Bár Lewis Hamilton több gyanús esetbe is belekeveredett a Q2 során, a versenyfelügyelők mégsem idézték be őt, így az ötszörös világbajnok várhatja az első rajtkockából a piros lámpák kialvását vasárnap.

Hamilton az Ezüst nyilak 100. pole-ját szerezte az F1 történelmében, aki rendkívül örült annak, hogy a végén nem eredt el az eső: „Ma olyan szoros volt közöttünk a csata, hogy nem lett volna elég 99%-ot nyújtanunk. Mind a 100-ra szükségünk volt. Elégedett voltam a körömmel, és azt hiszem, az egész csapat pazar munkát végzett annak érdekében, hogy megszerezzük a pole-t.”

Hamilton a Mercedes 100. pole-ját szerezte


„Sokat dolgoztunk az autón az éjszaka során, de a srácok hibátlanul elvégezték a feladatukat. Már az első körömmel is boldog voltam, tudtam, hogy ezt sikerült odatennem. Jó volt menni a pályán, kiváló volt a tapadás, jobb volt most vezetni az autót, mint eddig bármikor. Ez egy igazán kiváló pálya, sajnos ma már nem csinálnak ilyeneket. Dimbes-dombos, eléggé rövid, ugyanakkor nagyon technikás, és rendesen próbára is teszi az embert.”

Hamiltonék dolgát az időjárás sem könnyítette meg, persze mindenki számára egyformák voltak a körülmények: „Az eső hol rákezdett, hol alábbhagyott, szóval elég nehéz volt megítélni, hogy most csúszni fog a következő kanyar vagy sem. Ez kissé megnehezítette a mai napot, de végül mindannyian kiváló munkát végeztünk, és örülök, hogy nem esett le az eső, mert így a legvégéig nyomhattuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: