DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Vettelt erősebbé fogja tenni 2018

Sebastian Vettel elbukta a bajnoki címet Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben. Eltérőek a vélemények, ki a hibás emiatt, de a csapatnál úgy látják, profitálni fog a német a kudarcból 2019-ben.

A Ferrari versenyzője már háromszor átélte, hogy a bajnoki cím kicsúszik a kezéből. Elmondása szerint a 2009-es vereség volt számára a legfájóbb, amikor még nem mondhatta magát bajnoknak. Ezúttal Lewis Hamilton győzte le őt, és Felipe Massa szerint ezt inkább köszönheti magának, mint csapatának.

Jock Clear, a Ferrari főmérnöke megvédte Vettelt: „Úgy gondolom, hogy ebben a csatában hajlandó volt kockázatot vállalni, mindent beleadni, és mi is a részesei vagyunk az egésznek. Most már kivettük a részünket a 2018-as hullámvölgyekből.”

 vettelt-meg-fogja-erositeni-2018



A brit természetesen nem tartja kizártnak, hogy Vettel jövőre már felérhet a csúcsra a maranellóiakkal: „Véleményem szerint Sebnek az idei szezon több erőt ad, hogy jövőre elvégezze a befejezetlen munkát.”

„Ha visszatekintünk a szezonra, akkor láthatjuk az erősségeinket, és talán az elmúlt 10 év legerősebb Ferrariját láthatjuk, és erre kell építkeznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: