DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Pedig ma megvolt a tempóm

Valtteri Bottas csalódottságának adott hangot a Brazil Nagydíj időmérő edzése után, hiszen azt érezte, ezúttal megvan a tempója, azonban végül csak a harmadik pozíciót tudta megszerezni.

Miközben Lewis Hamilton megszerezte saját maga idei 10., valamint csapata 100. F1-es pole-pozícióját, Valtteri Bottas csak a harmadik helyre tudott odaérni, amely miatt csalódottan nyilatkozott Paul di Restának.

„Nem voltam messze, de itt mindig is ilyen kicsik voltak a különbségek” – kezdte a Mercedes finn pilótája, aki Kimi Raikkönennel áll harcban, az összetettbeli harmadik helyezésért.

Bottas az utolsó kanyarban szúrta el


„Tudtam, hogy ezen a hétvégén végre megvan a tempóm, hogy megszerezzem a pole-t, és már szinte a markomban volt, de mégsem tudtam megnyerni az időmérőt. Több, mint két tizeddel javítottam a második nekifutásom alkalmával, de az utolsó kanyarban megcsúszott alattam az autó, így a célegyenesben rengeteg tempót veszítettem, szóval eléggé csalódott vagyok.”

Bottas arra is kitért, hogy mennyire jól taktikázott a csapat, mikor rögtön a szakaszok legelején kimentek egy gyorskörre: „Nagyon szituáció-függő, de ezúttal, mikor azt láttam, hogy elkezdett kicsit komolyabban esni az eső, jó érzés volt ránézni az eredményjelzőre, és azt látni, hogy nekünk már nem kell tartanunk semmitől. Persze néha muszáj kockáztatnunk, ami aztán vagy jól sül el, vagy nem.”

Sebastian Vettelt az időmérő edzés után beidézték a versenybírák, mivel a véletlenszerű mérlegelés során nem állította le Ferrarija motorját, így még nem vehető készpénznek, hogy Bottas lemarad az első sorról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: