DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

AFM november: Hamilton Schumacher nyomában

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, benne az ötödik világbajnoki címért folyó kétfős csata végkifejletével, valamint a Mercedes és a Ferrari szezonbeli működésének elemzésével.

A 2018-as bajnoki csata talán még az előzőeknél is komolyabb presztízsértékkel bírt Lewis Hamilton és Sebastian Vettel számára: nem csak arról döntött, hogy melyikük kerül lépéselőnybe a vb-címek szempontjából, hanem szimbolikusan arról is, hogy melyiküknek marad még reális esélye beérni Michael Schumacher hét diadalát. Az egyénekre kihegyezett harc persze valójában két csapat, a Mercedes és a Ferrari között zajlott, és küzdelmüket a pályán mutatott teljesítmény mellett a szóbeli hadviselés is alakította. A nyilatkozatok adása közben is észnél kell lenni, hiszen az itt elhangzottak rajongók millióihoz jutnak el, és elég egy-egy rosszul választott szó vagy túlzott magabiztosság, máris romba dől a csapatról kialakult kép, amely itt is gondosan megtervezett stratégia terméke. Az Autósport és Formula Magazin összehasonlította, hogyan kommunikálta a sikert, a kudarcot és a csapatutasításokat a két élcsapat idén: így festettek a szezon mozzanatai vörös és ezüst szemüvegen keresztül.

2019-ben régóta várt frissítés érkezik az élmezőnybe is: a magazin előző havi száma a Ferrarihoz készülő Charles Leclerc-rel foglalkozott behatóbban, ezúttal pedig Pierre Gasly került sorra, aki hasonlóan gyorsan küzdötte fel magát a Red Bullhoz, ahol Daniel Ricciardo távozása miatt alakult ki egy üresedés. Egyelőre csak azt lehet biztosan kijelenteni, hogy a fiatal francia pilóta élete legfontosabb szezonja elé néz, amely komplex akadályokat görget majd az útjába: mihamarabb be kell illeszkednie új munkakörnyezetébe, és egyúttal Max Verstappennel is tudnia kell tartani a lépést, miközben senki nem lehet biztos abban, hogy a Honda-motorokat kapó Red Bull hova kerül majd az erősorrendben.

További témák a lapból:

- Az F1 legnagyobb port kavart csapatutasításai

- Japán, USA és Mexikói Nagydíj versenyriport

- Miért nélkülözhetetlenek még ma is a szélcsatornák?

- Átváltozás: Új szezonjára készül a Formula-E

- Interjú az elektromos sorozatra váltó Felipe Massával

- Mick Schumacher apja nyomdokain halad az F1 felé

- W Series: F3-as sorozat, szigorúan hölgyeknek!

- Ogier visszatér a Citroenhez, Loeb visszatért a csúcsra

- Marquez hetedszer: Már Rossi is lőtávolban

- Hadik nagy csatában nyerte a Mecsek Ralit

- Milyen a Hungaroring a gyorsasági-ob hétvégéjén?

- Esélylatolgatás: Készülődés a TOP50 gálára

- Prémiumközlekedés: Renault EZ-ULTIMO Concept

- Egy lány – egy autó: Nikoletta és az MX5

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: