DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen valakiben kárt tett volna Mexikóban

Max Verstappen a mexikói időmérőn elveszített pole-pozíciója után olyan idegállapotba került, hogy még kárt is tudott volna tenni valakiben. Másnap azonban még gyorsabb lett és simán győzött.

A fiatal holland Red Bull-pilóta két héttel ezelőtt kiváló teljesítménnyel jelentkezett, dominálta a szabadedzéseket, egyértelműen a legnagyobb esélyese volt a kvalifikációnak a fantasztikus leszorítóerővel rendelkező RB14-gyel. Daniel Ricciardo azonban szó szerint az utolsó pillanatban kiénekelte a sajtot Verstappen szájából, aki kénytelen volt a második pozícióval beérni, így továbbra sincs első rajtkockája a Formula-1-ben.

Bár Jos Verstappen eleinte azt gondolta, Ricciardo feltűnő ünneplése rengeteget rontott a helyzeten és ez húzta fel még jobban fiát, Max ezzel nem ért egyet és a rekord sem igazán érdekli, hogy ezzel minden idők legfiatalabb pole-pozíciósává válhatott volna. Egyszerűen csak elképesztően begurult azon, hogy néhány századdal megint elvesztette az első helyet.

„Leginkább a motorom időmérő alatt tapasztalt problémái miatt voltam nagyon mérges. Egész hétvégén egyértelműen én voltam a mezőny leggyorsabbja, de ott 75 másodpercen át nem. Szó szerint ki voltam akadva” – emlékezett vissza Max Verstappen Brazíliában a két héttel ezelőtti eseményekre.

Max Verstappen elképesztő mértékben dühös volt a mexikói időmérő után


„Természetesen ilyenkor bármilyen plusz apróság még inkább feldühíthet. Azt kell mondanom, ha valaki odaszólt volna nekem a kvalifikációs edzés után, valószínűleg kárt is tettem volna benne, annyira mérges voltam. Ilyen esetben minden apró dolog rontana a helyzeten.”

„Hogy őszinte legyek, nem igazán gondoltam arra, hogy a legfiatalabb pole-pozíciós rekordját is megkaparinthattam volna. Nem hinném, hogy Lewis Hamiltont igazán érdekli, hogy nem ő a legifjabb pole-pozíciós a világon, öt világbajnoki címe van, ez számít. A többi nem nagy szám.”

„Csak harcolni akartam az első kockáért, ez volt a célom. Úgy éreztem, hogy egyszer sem volt még ilyen jó lehetőségem, hogy megszerezzem. Sok más időmérőn szállok ki úgy, hogy tökéletesen jól mentem és vagyok vele harmadik vagy mondjuk ötödik. De borzalmas volt úgy befejezni az időmérőt, hogy ilyen apró különbséggel vagyok második” – emlékezett vissza Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: