DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo hihetetlen okból kap rajtbüntetést

Daniel Ricciardo egészen abszurd okból kapott egy öthelyes rajtbüntetést a vasárnapi nagydíjra, ugyanis turbófeltöltőjének meghibásodását egy tűzoltó készülék okozta.

Szegény embert az ág is húzza, szokták mondani. Hatványozottan igaz ez mostanában Daniel Ricciardóra, aki amellett, hogy az elmúlt 11 versenyen 6-szor kényszerült kiállni műszaki meghibásodás miatt, most egy egészen banális okból kapott öthelyes büntetést a Brazil Nagydíjra.

Mexikóban egy hidraulikus meghibásodás miatt kényszerült kiállni a versenyből az egyébként pole-ból induló ausztrál, majd miután az egyik pályabíró meglátta, hogy füstöl az autó, lefújta a poroltóval. Christian Horner elárulta, hogy ez vezetett végül a turbófeltöltő meghibásodásához, amelyet ugyan megjavítottak, de az FIA ennek ellenére is öthelyes büntetéssel sújtotta az ausztrált.

Ricciardót elképesztő pechszéria sújtja


„Nem okolhatjuk igazán a pályabírókat, hiszen nyilvánvalóan füstölt az autó, de sajnos a habot fellőtte a kipufogóba, ami megszilárdult a turbón, ez pedig tönkretette a feltöltőt” – árulta el Horner a Sky Sports-nak. „Így öt hellyel büntették Danielt, de talán egy ilyen pályán ez nem akkora érvágás.”

Mióta Monte Carlóban végre győzelmet aratott Ricciardo, azóta nem tudott dobogóra állni a szezonban, s számtalan technikai problémával szembesült. Leginkább talán ennek köszönhető, hogy Verstappen 70 ponttal veri az ausztrált a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: