DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nem számít, hogyan nyert Hamilton, mondja Raikkönen

A Ferrari búcsúzó pilótája nem megy bele abba a vitába, hogy Vettel vesztette el vagy Hamilton nyerte meg a vb-címet: akié a legtöbb pont, az a világbajnok és kész. A finn feladata most fenntartani a Scuderia konstruktőri esélyeit.

Az egyéni világbajnoki cím eldőlt a Mexikói Nagydíjon, a konstruktőri trófea azonban még nem a Mercedesé: a Ferrari fordíthat az utolsó két nagydíjon, igaz, ehhez kiemelkedő szereplésre és a rivális gyenge produkciójára lesz szükség: az olaszok lemaradása 55 pont a címvédő istállóval szemben, a Brazil és Abu Dhabi Nagydíjon pedig összesen 86 egység szerezhető.

„Nem a legjobb pozícióban vagyunk, de még harcban állunk és a legjobb teljesítményt fogjuk nyújtani” – mondta Kimi Raikkönen a racefans.net-nek. A finn pilótának, akárcsak természetesen Sebastian Vettelnek, idei legjobb szerepléseit kell lemásolnia Brazíliában, hogy a Ferrari harcban maradjon.



„A legfontosabb a csapat számára a konstruktőri világbajnokság. Ott van az egyéni, de bármelyik csapathoz megyünk oda, valószínűleg mind azt fogja mondani, hogy a konstruktőri fontosabb. Ezért próbáljuk megnyerni” – folytatta a 39 éves pilóta. Arra a kérdésre, tényleg elképzelhetőnek tartja-e a csapatsikert, így válaszolt: „Két versenyen belül meglátjuk.”

Az egyéni világbajnoki cím kapcsán azt a kérdést is Raikkönennek szegezték, hogy a szezont valóban Hamilton nyerte-e meg, vagy inkább Vettel veszítette el a trófeát. Az ehhez hasonló megközelítésekkel azonban nem lehet kifogni a finnen: „Ő nyerte meg, mert akié a legtöbb pont, az nyer. Megkérdezhetnek tíz embert, mindenkinek más a véleménye, hogyan lett megnyerve vagy elveszítve. Ez nem számít, megnyerte, fair play volt, gratulálok neki.”

Raikkönennek a konstruktőri mellett egy másik csatát is meg kell vívnia, habár megkérdőjelezhető, hogy mekkora jelentőséget tulajdonít neki: jelenleg harmadik pozícióban áll a világbajnokságban, Valtteri Bottas azonban csak kilenccel marad el tőle. Az idősebb finn utoljára 2012-ben zárt szezon végén a legjobb három között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: