DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton eleinte nem szerette Laudát

Lewis Hamilton jó ideje baráti kapcsolatot ápol Niki Laudával, ám ez nem volt mindig így. Néhány évvel ezelőtt még kifejezetten nem kedvelte az osztrák legendát, aki alapos kritikával illette őt.

Niki Lauda volt az egyik legfőbb részese annak, hogy az akkor még csak egyszeres világbajnok Lewis Hamiltont rábeszélték 2012 végén, hogy szerződjön az akkor még inkább szenvedő Mercedes istállóhoz. A háromszoros bajnok osztrák személyesen is hosszan győzködte a brit pilótát és végső soron leginkább ennek hatására igazolt át a német gyári gárdához, ami első hallásra visszalépésnek tűnt a futamokat nyerő McLarenhez képest.

Lauda azonban eleinte egyáltalán nem volt jó véleménnyel Hamiltonról, ennek leginkább a 2011-es Monacói Nagydíj után adott hangot, amikor a brit kilökte Felipe Massát és Pastor Maldonadót is a verseny során. „Amit Hamilton tett, túlmegy minden határon. Teljesen őrült. Ha az FIA nem bünteti meg őt, számomra érthetetlenné válik a világ.”

Hamilton és Lauda jó barátokká váltak


„Eljött egy pont, ahol véget kell vetni ennek a bohóckodásnak. Egyszerűen nem vezethet valaki így, különben az lesz a vége, hogy egyszer valakit megöl” – fogalmazott élesen Niki Lauda 2011 májusában. Alig egy évvel később változott a helyzet, a Mercedes szaktanácsadója minden fegyverét bevetette, hogy a csapathoz édesgesse a brit ászt. Ez végül sikerült, kezet ráztak és viszonyuk gyorsan javulni kezdett.

„Onnantól kezdve a kapcsolatunk egyre jobb lett. Szeretem Nikit, hiányzik és nagyon remélem, hogy hamarosan visszatér közénk, bár eredetileg nem voltam róla jó véleménnyel” – nyilatkozta Lewis Hamilton, aki a tüdőtranszplantáción átesett, ám szerencsére kitűnő ütemben gyógyuló Laudával folyamatosan tartja a kapcsolatot, leginkább az interneten keresztül.

„Gyakran küldök neki videókat a bokszból, vagy éppen a mérnöki megbeszélésekről, teljesen naprakész azokról a dolgokról, amik itt történnek. A múlt héten felhívott telefonon, remek volt újra hallani a hangját. Elégedett volt a történésekkel, viccelődött és egészen jó kedve volt” – tette hozzá Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: