DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Glock: Azt kérdezgették tőlem, mennyit fizettek

Lewis Hamilton Timo Glockot az utolsó előtti kanyarban megelőzve lett világbajnok 2008-ban, a német pilótát pedig még azóta is megtalálják emiatt. Korábban halálos fenyegetéseket is kapott.

A 2008-as brazíliai szezonzárót aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen aki nem néz Formula-1-et, még az is tudja, mi történt 2008. november 2-án, Sao Paulóban. Timo Glockot a mai napig kísértik annak a napnak az emlékei, aki elmondta, hogy akkoriban még halálos fenyegetéseket is kapott.

A verseny után egyből megvádolták, hogy összejátszhatott Hamiltonnal, különösen az olasz sajtó munkatársai vonták őt kérdőre: „Volt egy-két újságíró, aki nagyon agresszívan viselkedett, különösen az olaszok. Ujjal mutogattak rám, és azt mondták, hogy ezt előre megbeszéltük Lewisszal. Azt kérdezgették tőlem: mennyit fizetett ezért a Mercedes?”



„Ez egy olyan kellemetlen szituáció, amiben sosem hittem volna, hogy részem lesz. El sem hiszem, hogy az emberek átvették egymástól ezt a hülye gondolatot, hogy mi ezt előre elterveztük. Mégis honnan tudhattuk volna előre, hogyan fog alakulni az időjárás? Édesanyámék házához rengeteg levél érkezett azokban az időkben, amelyekben az emberek kérdőre vontak, hogy hogyan tehettem ilyet, és leírták, hogyan lőnének le. Nincs helyem a sportban, ezt írták. Nem tudtam elhinni, milyen rosszindulatúak az emberek” – idézte fel emlékeit Glock az ESPN-nek.

Glock azonban elárulta, hogy számára már lerágott csont ez a történet, hiszen ez olyan már számára, mint a karácsony. Minden évben eljön egyszer ez az időszak: „Minden novemberben megtalálnak ezzel. Persze, most már kevesebben kötnek belém, mióta az F1-nél valaki feltöltötte a videót az internetre, amelyen az látható, mennyire szenvedtem az utolsó körömben. Ez egy kissé lehűtötte a szituációt, és igazából nem is értem, miért tartott ilyen sokáig feltölteni ezt a videót, de az is igaz, hogy nekem sem jutott ez eszembe. Most már el tudom ezt küldeni a panaszkodóknak. Ez segített az embereknek megérteni, hogy már az is egy nagy kihívás volt számomra abban a körben, hogy egyáltalán a pályán tudjam tartani az autót.”

Abban az évben Lewis Hamilton egyetlen pontnak köszönhetően tudta megnyerni a világbajnokságot, idén, 10 évvel később pedig már ötszörös bajnokként érkezik majd meg Brazíliába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: