DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Force India: Stroll hatalmas nyereség

Bár hivatalos bejelentés még mindig nem történt, borítékolható, hogy az édesapja által felvásárolt istállónál vezet jövőre Lance Stroll. A gárda főnöke szerint az ifjú kanadai vezetési tudása remek.

A Formula-1-ben mindent a pénz határoz meg. Ez hatványozottan igaz a kis- és középcsapatok esetében, amikor egy kiváló szponzori háttér adott esetben sokkal többet nyom a latban, mint a nyers tehetség, amikor a szerződtetésekről van szó. Lance Strollt a szakértők többsége és a rajongók is középszerű pilótának tartják, ám édesapja által, kis túlzással kiapadhatatlan anyagi háttérrel rendelkezik, így a Williams után a Force Indiánál is biztos az ülése.

A húszéves pilóta már második teljes szezonját fejezi be a Formula-1-ben, ám idén a gyengélkedő Williamsszel csak szenvedett (ahogy csapattársa, Szergej Szirotkin is), igaz, néhány pontocskát azért összekapargatott. A (Racing Point) Force India csapatfőnöke szerint azonban nem kizárólag anyagi megfontolásból jár jól a csapat, amikor Lance Stroll csatlakozik, a csapattársaihoz mért teljesítményét nézve a vezetése alapján is megérdemli a helyét a száguldó cirkuszban az Alonso által néhány hete amatőrnek nevezett kanadai.

Stroll jövőre éppen Esteban Ocon helyét veszi át a Force Indiánál


„Nem ismerem egyelőre őt túlzottan, de külső szemlélőként kifejezetten jó munkát végez. Felipe Massa csapattársaként, újonc évében is mindössze három egységgel maradt el a braziltól, aki 2008-ban fél kör híján világbajnok lett” – dicsérte (vélelmezhetően) jövő évi pilótáját Otmar Szafnauer a Globo adásában.

„Amikor Szergej Szirotkin a Williamshez szerződött idén, mindenki azt mondta, hogy az orosz rendkívül gyors a kvalifikációkon. Lance azonban őt is rendre legyőzi, mindezek alapján azt feltételezem, hogy egy nagyszerű pilótával dolgozunk együtt jövőre.”

Ezek szerint a tehetség megvan, csak az érettség hiányzik? „Lance még mindig nagyon fiatal, de segítünk neki, hogy még inkább fejlődhessen. Ez olyasvalami, amihez kiválóan értünk. Nico Hülkenbergnek, Paul di Restának, Jules Bianchinak és másoknak is elősegítettük a fejlődését. Mindig sikerült többet és többet kihozni az ifjú pilótákból, Lance esetében sem lesz ez másképp” – tekintett előre Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: