DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Egy vietnámi pilóta a következő lépés?

Chase Carey szerint Ázsiának nagyon fontos szerepet szánnak az F1 jövőjével kapcsolatban és nem feltétlenül csak a helyszíneket tekintve.

A hét Formula-1-es híre eddig mindenképpen az, hogy hivatalosan is bejelentették a Vietnámi Nagydíj 2020-as érkezését. Hanoiról hetek, sőt, lassan hónapok óta lehetett hallani, hogy komolyan érdeklődik és természetesen a Liberty Mediának is komoly érdeke, hogy fel tudjon mutatni egy olyan országot, amely már az ő irányításuk alatt száll be a száguldó cirkuszba.

Chase Carey, a Liberty F1-es vezére már csak azért is könyvelheti ezt el sikerként, mert korábban sikertelenül próbálta tető alá hozni a Miami Nagydíjat és azért is, mert saját bevallása szerint fontos szerepet szánnak Ázsiának a jövőben. "Ázsia egy alapköve a hosszabb távú növekedési stratégiánknak" - mondta az AFP hírügynökségnek és azt is hozzátette, hogy "a múltban inkább rövid távon gondolkodtunk."

carey-liberty-f1



Carey pedig azt sem zárta ki, hogy ez a pilótapiacot is színesebbé tegye a jövőben: nem tagadta, hogy egy vietnámi versenyző érkezése sokat lendíthetne a dolgokon. "Szeretnénk, ha lenne kínai versenyzőnk, amerikai versenyzőnk, női versenyzőnk, vietnámi versenyzőnk, mindenki a része a terveinknek" - fogalmazott az F1 vezetője.

Ez már csak azért is fontos lenne, hogy a Vietnámi Nagydíj népszerűsége nagyobb legyen, vagy hogy ne legyen érdektelen az újdonság varázsának elmúltával - maga a pálya érdekesnek tűnik, ezen a linken megtekinthető, hogy hol és hogyan alakítják majd ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: