DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A 2019-es mezőny "minden idők legjobbja" lesz

Minden eddiginél fiatalabb, ám rendkívül tehetséges és felkészült újoncok érkeznek az F1-be. Az idősebbek szerint ez borzasztóan jót tesz a sorozatnak, jövőre "szórakoztató" versenyek várhatóak.

Max Verstappen, George Russell, Lando Norris. Csak három, hihetetlenül tehetséges pilóta abból a 2019-es Formula-1-es mezőnyből, amelyről van, aki már most szuperlatívuszokban beszél. Sorra érkeznek a bizonyítási vággyal fűtött és mindenre elszánt újoncok a száguldó cirkuszba, amire a jelenlegi F1-es pilóták is csak annyit tudnak mondani: „hihetetlen”. Így fogalmazott Carlos Sainz, amikor a következő idény került szóba.

montreal-start-2018

Verstappen robbanásszerű debütálása sok fiatal előtt kinyitotta az F1 ajtaját


„Erősebb lesz a mezőny, mint valaha” – nyilatkozta a jövő évben McLaren színeiben versenyző pilóta a motorsport.comnak. „Manapság hihetetlenül sok tehetséges újonc érkezik a Formula-1-be, akik nagyon felkészültek. A szimulátoroknak, a teszteknek és az első szabadedzéses beugrásoknak köszönhetően lényegében teljesen készen érkezhetnek a [szezonnyitó] Ausztrál Nagydíjra. Emiatt gondolom azt, hogy jövőre minden eddiginél jobb mezőny jön majd össze. Lando, George, Max, én, de [Danyiil] Kvjat is visszatér, és remélem, hogy Esteban [Ocon] is talál magának helyet. Szórakoztatóak lesznek a futamok” – fogalmazott.

A spanyol pilótával Valtteri Bottas is egyetért, aki szerint a csapatok manapság sokkal nyitottabbak a szinte még tinédzserkorban lévő pilóták felé. „Magas a minőség, szerintem mai napig az F1-ben vannak a legjobb pilóták” – idézte a finnt a motorsport.com. „Mindig jó azt látni, hogy a fiatal pilóták bizonyítási vággyal telve érkeznek a sorozatba. Sok csapat ad lehetőséget nekik a bizonyításra, amit már többen is kihasználtak. Sokat változott a helyzet, amióta én csatlakoztam a mezőnyhöz” – nyilatkozta a 2013-ban debütáló Bottas, aki első teljes szezonja előtt egy évet harmadik számú pilótaként többnyire passzívan volt kénytelen eltölteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: