DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Vettel többet hibázott, mint a Ferrari

2008-ban kis híján világbajnoki címet ünnepelhetett hazai közönsége előtt Felipe Massa - sőt néhány másodpercig ünnepelt is - a Ferrari színeiben, és szerinte az, hogy idén nem Vettel nyert, sokkal inkább a német hibája, mint a csapaté.

„Vettel és a Ferrari idén elszalasztottak egy komoly lehetőséget, de én úgy gondolom, inkább Vettel a bűnös, mint a csapat” – mondta Massa a Globónak. Valóban a Ferrari rendelkezett a legjobb autóval sokáig ebben a szezonban, de nem tudták kihasználni az autóban lévő potenciált, így újból lemaradtak az egyéni világbajnoki címről.

A legszembetűnőbb hibája Vettelnek egyértelműen a Német Nagydíjon történő kiesése volt, amikor a nedves aszfalton megcsúszott, és az élről állt ki, így átnyújtva Hamiltonnak a győzelmet, és a lélektani előnyt. Massa pedig úgy látja, sokkal inkább Vettel okolható azért, hogy nem jött össze a bajnoki cím.

Massa tudja, milyen érzés elbukni egy Ferrarival


„Németország különösen fájdalmas pontja volt számára az évnek. Nyerhetett volna, de mind a 25 pontot eldobta magától. De ugyanúgy voltak bakijai időmérőkön, rossz stratégiai döntések, szükségtelen ütközés Bottasszal Franciaországban és még sorolhatnám. Úgy vélem, Vettel több hibát vétett, mint a Ferrari.”

A brazil pilóta – aki a következő hónapban mutatkozik be a Formula-E-ben – azt is elárulta, hogy jövőre is Hamiltont kell majd szerinte legyőznie annak, aki világbajnok szeretne lenni: „Hamilton rendelkezik így is a legtöbb pole-pozícióval, de közel van a legtöbb futamgyőzelem rekordjához is. Most 33 éves, és számomra úgy tűnik, jövőre is ő a bajnoki cím legnagyobb várományosa. Minden esélye megvan rá, hogy az összes rekordot megdöntse.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: