DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Nagyobb dolgokra voltam hivatott

A Formula-1 históriás könyve tele van olyan pilótákkal, akiknek a karrierje azért siklott félre, mert rossz döntést hoztak. Sergio Perez elismerte, hogy 2012-ben hibázott, mikor a McLarenhez ment.

Az F1 hivatalos oldalán megjelent interjúban elmondta, hogy mostanra többet szeretett volna elérni az F1-ben, ugyanakkor szentül hiszi, hogy a Force India a legjobb hely, ha valaki nem a Mercedes vagy a Ferrari pilótája.

„Úgy hiszem, hogy azzal a tehetséggel, ami bennem van, mostanra nagyobb dolgokat kellett volna véghezvinnem, de abban is biztos vagyok, hogy a Formula-1 nagyrészt az időzítésről szól. Úgy értem, a lehetőségek nagyon korlátozottak, abban a tekintetben, hogy versenyképes autóhoz jussunk. 2012 volt az én nagy dobásom, és én alighanem rossz csapat mellett tettem le a voksomat” – utalt rá Perez, hogy akkoriban a Sauber pilótájaként közel állt a Ferrarihoz.

Perez szerint több volt a karrierjében


„Az a döntés nagy hatással volt a karrieremre” – mondta el a mexikói, aki abban az évben az elkövetkezendő idők legnagyobb tehetségének számított. 2012-ben Malajziában és Olaszországban is másodikként intették le, Kanadában pedig harmadikként ért be a célba. A Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként valószínűsíthető volt, hogy előbb-utóbb hívni fogják majd a Scuderiához, de színre lépett Ron Dennis, és minden félresiklott.

„Fantasztikusan alakult a karrierem, aztán jött a McLaren, és a dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt vártam. Az az év egy rémálom volt számomra. Az autó borzasztó volt, és egy olyan tapasztalt versenyző mellett, mint Button esélyem sem volt egy olyan nehezen vezethető autóban. A szezon eleje csapnivaló volt, a második felében azonban már sikerült legyőznöm, de rengeteg dolog történt abban az évben, ami végül ahhoz vezetett, hogy nem folytathattam a McLarennél.”

Perez úgy hiszi, most a legjobb helyen van, ha már a Mercedes és a Ferrari elérhetetlen számára: „Amióta a Force Indiához csatlakoztam, minden évben kapok ajánlatokat más csapatoktól, ami büszkeséggel tölt el. Jólesik, hogy elismerik a pályán nyújtott teljesítményemet” – mondta el a mexikói, aki az előző két évben kiérdemelte a ’best of the rest’ címet. „Alighanem a Force India a legjobb hely számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: