DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc nem érez kínzó nyomást, ezt akarta

Charles Leclerc jól tudja, hogy a jövő szezontól mindenki komoly elvárást támaszt majd vele szemben, de huszonegy évesen sem éli ezt meg szenvedésként, hiszen éppen a Ferrari volt a célja.

Bár a téli szünetben sokan még a Formula-1-es szerződésétől is nagyon féltették az akkor még csak húszéves monacói versenyzőt, amikor kiderült, az Alfa Romeo-Saubernél kap lehetőséget a tehetséges ifjonc. Bár az eleje nehezen indult, gyorsan belelendült és néhány gyengébb teljesítmény után látványosan feljavult és Bakutól kezdve kiemelkedően jól szerepel.

Csapata vezérévé vált és mindent kihoz a tavaly még a mezőny végén kullogó, ám idén szintén folyamatosan fejlődő versenyautóból. Már F1-es karrierje negyedik versenyén a hatodik helyen végzett, eddig összesen 27 pontot szorgoskodott össze (ami a balszerencsék nélkül sokkal több is lehetne).

Pályafutása meredek ívben halad felfelé, 2016 óta a Ferrari védőszárnyai alatt fejlődik, tavalyelőtt a GP3, tavaly az F2 bajnoki címét zsebelte be, az idei sauberes bemutatkozás után pedig jövőre rögtön fel is kerül a Ferrari anyacsapatához Sebastian Vettel mellé, alig 21 évesen.

Charles Leclerc vágya teljesül, nem érez emiatt kínzó nyomást


Bár több szakember is úgy gondolja, nehéz lehet megbirkózni azzal, hogy jövőre extra nyomást kell elviselnie a Scuderiánál a magas elvárások miatt, a fiatal monacói egyáltalán nem fél ettől, hiszen hosszú évek óta ezt akarta és most végre teljesül egy nagy álma.

„Mindig is ezt szerettem volna, hogy a lehető leghamarabb a Ferrarihoz kerüljek. Sosem szoktam szenvedni a rám nehezedő nyomástól, nem hinném, hogy akár jövőre is ez problémát okozna számomra. Már idén is magas elvárásokkal kellett szembenéznem, jól kellett teljesítenem. Jövőre ugyanezzel kell megbirkóznom, többé-kevésbé ugyanolyan helyzetben leszek” – idézi Charles Leclerc-t a Motorsport.com szakoldal.

„Igyekszem pusztán a munkámra összpontosítani, az elvárásokat pedig figyelmen kívül hagyni. 100%-osan arra kell fókuszálnom, mit is teszek a volán mögött” – mutatott rá a fiatal monacói tehetség. Sebastian Vettel is várja a közös munkát Leclerc-rel, akinek igyekezni fog segíteni a Ferrarinál, ugyanakkor természetesen a német mindenképpen le is akarja győzni a vetélytársat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: