DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gaslyt intik: Vigyázzon Markóval

A Red Bull befolyásos tanácsadója híres könyörtelenségéről: egy kiválasztott versenyzőre egy kirúgott jut – figyelmeztette Paul di Resta Pierre Gaslyt, a nagycsapat jövő évi versenyzőjét.

A komoly utánpótlás-nevelő rendszerrel rendelkező Red Bull híres arról, hogy számos tehetségnek már egészen fiatalon győzelemre képes autót biztosított, gondoljunk az istállóval végül négyszeres világbajnokká váló Sebastian Vettelre és Max Verstappenre, ugyanakkor legalább ennyi ígéretes fiatal el is tűnt a süllyesztőben. Sebastien Buemi és Jean-Eric Vergne sosem jutott tovább a Toro Rossónál, pedig Formula-E-ben és WEC-ben szerzett bajnoki címeik arról tanúskodnak, hogy többre lehettek volna hivatottak az F1-ben is.



„Ha Marko kiválaszt valakit, azt komolyan gondolja” – mondta a tévés szakértőként dolgozó korábbi F1-es, Paul di Resta, figyelmeztetve Pierre Gaslyt, hogy vigyázzon a Red Bull nagyhatalmú tanácsadójával, Helmut Markóval. „Minden előléptetett versenyzőre jut egy kirúgott, ebben egészen könyörtelen. Néhányukat túl korán elküldték, nem vagyok biztos benne, hogy megérdemelten. Tőle csak egy esélyt kaphatsz, amikor úgy érzi, hogy teljesen megérdemelted.”

Di Resta kollégája, Martin Brundle is felhívta a figyelmet arra, hogy egyes versenyzők pályafutása a Red Bull pilótapolitikája miatt nem teljesedhetett ki: „Vettel, Ricciardo és Verstappen esetében nem mondható el, hogy Marko bármit is rosszul tett volna. Buemi, Vergne és társaik azonban nem kaptak elegendő időt az F1-ben” – mutatott rá Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: