DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Nincs bennem rossz érzés a Renault-val kapcsolatban

Carlos Sainz elmondta, hogy nem érez haragot sem a Renault, sem pedig Daniel Ricciardo iránt, amiért távozni kényszerül a francia csapattól. 2019-től már a McLarennél fog versenyezni.

A jelenleg még Renault-nál versenyző spanyol pilóta korábban Lewis Hamilton tanácsát is kikérte abban, hogy jó döntés lenne-e a McLarenhez szerződni, és miután Hamilton szavai felvillanyozták, úgy határozott, hogy jövőre Wokingba teszi át a székhelyét.

Sainz sem Ricciardóra, sem a Renault-ra nem haragszik, hogy távozni kényszerül, egyedül azt sajnálja, hogy nem tölthetett el még több időt a csapattal: „Soha nem hallottak tőlem semmi rosszat sem a Renault, sem Ricciardo felé. Az egyetlen dolog, amelyet bánok, hogy nem tölthettem el itt egy kicsivel több időt, hogy együtt érhessük el a jó eredményeket.”



„Az a helyzet, hogy ezt hozta az élet, de úgy látom, ők is boldogok, hogy egy Renault-erőforrás hajtotta csapathoz távozom. És biztos vagyok benne, hogy sikeres évek várnak rám a McLarennél” – mondta el Carlos Sainz a Motorsport.com-nak.

„Egyszerűen így alakult a helyzet, igen, egy kissé olyan, mintha kiraktak volna onnan, de nekem volt B tervem, ez pedig a McLaren volt. Amint adódott a lehetőség, nem is haboztam, éltem ezzel a B tervvel, és a McLaren egy nagyszerű lehetőség számomra.”

Carlos Sainz tavaly év végén került át a Toro Rossótól kölcsönben a Renault-hoz, akik saját pilótát szerettek volna, így megszerezték a Red Bulltól Daniel Ricciardót, azonban Sainz is elhagyta anyaegyesületét a McLarenhez való igazolással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: