DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen: Most Kimi és Valtteri mögé kell állni

A kétszeres világbajnok Hakkinen szerint eljött az ideje annak, hogy Hamilton és Vettel beálljon csapattársa mögé, ezzel segítve a finneket az összetettbeli harmadik hely megszerzésében.

Mika Hakkinen véleménye szerint a ferraris Kimi Raikkönen és a mercedeses Valtteri Bottas is csapattársától kaphat segítséget abban, hogy megszerezze a világbajnoki pontversenyben a harmadik helyet. Jelenleg Raikkönen kilenc ponttal áll honfitársa előtt, de még két verseny hátravan, így könnyedén fordulhat köztük a sorrend. Ugyanakkor 1998 és 1999 világbajnoka úgy gondolja, mindketten inkább saját maguknak szereznék meg a harmadik pozíciót.

Két futammal a vége előtt már bebiztosította ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton, az is eldőlt már, hogy Sebastian Vettel a második helyen végez, így a két finn csatája ígérkezik a legizgalmasabbnak a hátralévő versenyeken. Mika Hakkinen szerint kulcsfontosságú szerepet játszik majd a csapatmunka a végső sorrend kialakulásában.

„Mivel az egyéni világbajnoki cím sorsa már eldőlt, így két olyan csata maradt még, ami érdekelheti az embereket: Kimi és Valtteri párharca, illetve a konstruktőri bajnoki cím. A Mercedes jelenleg magabiztos, 55 pontos előnyben van a Ferrarival szemben” – idézi Hakkinent az Unibet.

Beállnak a csapatok a finnek mögé?


„A Mercedes alighanem idén is behúzza a bajnokságot, már csak azért is, mert hatalmas ez az előny két futamra levetítve, így az érdekesebbik párharc a finneké. Valtteri mindössze 9 pontra van Kimitől, ugyanakkor érdekes lesz látni, hogyan állnak hozzá ők, a csapattársuk és a csapat az utolsó két versenyhez. Mindketten rengeteg támogatást nyújtottak idén a csapattársuknak, így talán ideje lesz, hogy ezt visszafizessék nekik. De vajon be fog állni Seb Kimi mögé? És vajon Lewis Valtteri mögé? Ezt nehéz megmondani, de a legjobb talán mindkettejüknek az lenne, ha nem volna szükségük segítségre.”

„Mindketten szeretnék megmutatni, hogy nem akarnak többé a szárnysegéd szerepében lenni, ugyanakkor Kimi már nyert idén önerőből egy versenyt, Valtterinek viszont nagyon nehéz éve volt. Azerbajdzsánban az a bizonyos defekt foglalja ezt össze legjobban. Miután mindketten a tökéletes csapattársat játszották egész évben, kíváncsi leszek, most hogyan fognak alakulni a csaták a pályán. Van még miért harcolni.”

Kimi Raikkönen legutóbb 2012-ben, még a Lotus pilótájaként végzett a pontverseny harmadik helyén, Valtteri Bottas pedig tavaly, első mercedeses évében a harmadik pozícióban zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: