DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Webber: Ricciardo könnyen kiszerethet az F1-ből

A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber újra hangot adott kételyeinek, honfitársa, Daniel Ricciardo döntése kapcsán. Ha nem sikerül számára a renault-s kaland, akár az F1-ből is kiszerethet.

Daniel Ricciardo a nyár végén jelentette be, hogy mindenki meglepetésére elhagyja a Red Bullt a Renault kedvéért, mivel elege lett abból, hogy a csapat inkább Verstappenre koncentrál helyette.

2018 nagyszerűen indult Daniel Ricciardo számára, hiszen az első hat verseny után Hamilton, Vettel és ő is két-két futamgyőzelmet mondhattak magukénak, azonban azóta még a dobogóra sem ért oda az ausztrál. Nyolcszor esett ki az eddigi tizenkilenc versenyen, és frusztráltsága odáig fajult, hogy a mexikói nullázása után már azt mondta, végzett ezzel az autóval, viheti Gasly.

Kérdés, mennyit látjuk mosolyogni 2019-ben Ricciardót


Mark Webber ezek után azt gondolja, hogy amennyiben Ricciardónak a jövő évben is megbízhatósági problémái lesznek, könnyedén kiábrándulhat az F1-ből, akárcsak Fernando Alonso: „Nyilvánvaló számomra, hogy már alig várja, hogy véget érjen a szezon, ami egy kissé aggasztó, nem szeretném ugyanis, hogy kiszeressen ebből a sportból” – mondta el Webber az ausztrál The West lapnak.

„Úgy gondolom, ez leteszteli Daniel vérmérsékletét. Sok lesz a kérdőjel benne a Formula-1-gyel kapcsolatban. Nem tartja mindenki a vállán a kezét, csak a legerősebbek élhetnek túl, és ezt ő is tudja. Fel kell kötnie a gatyáját, és keményen dolgoznia, ha jövőre vissza akar vágni a Renault-val. Szerintem továbbra is furcsa döntést hozott, de szüksége volt egy kis környezetváltozásra. Ugyanakkor egy komoly kihívás elé állítja magát. Most fog csak igazán kiderülni, mennyi örömét is leli ebben a sportban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: