DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Franz Tost: Nem bízott már egymásban Kvjat és a csapat

Tavaly viharos körülmények között szakított egymással a Toro Rosso és orosz versenyzője, Danyiil Kvjat. Az orosz aztán ennek ellenére jövőre újra a csapat autóját vezetheti.

Kis túlzással kígyót, békát kiabált egymásra tavaly egyrészt a Red Bull-család, annak fiókcsapata, a Toro Rosso, a csapatfőnök, Franz Tost és a tanácsadó Helmut Marko, valamint a korábbi, 2019-re aztán reaktivált versenyző, Danyiil Kvjat. 

Az orosz jövőre már a harmadik ciklusát kezdheti meg a B istállónál azok után, hogy először még felkerült a nagycsapathoz, majd néhány hiba után lefokozták őt, hogy helyet csináljanak Max Verstappennek.

00117003_178



A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost elismeri, a körülmények nem voltak éppen egyszerűek Kvjat számára, de rajtuk nem múlt, hogy az orosz jól teljesítsen a visszatérés után. „Mindenki szívesen látta, mert jó versenyzőnek tartjuk őt. Végül viszont az egész nem működött úgy, ahogy gondoltuk, hogy működni fog” - mondta Tost a Motorsport.comnak.

„Túl sok volt a baleset, az autó sem volt kellően versenyképes, aztán ha nincs minden a helyén, nehézzé válik minden. Nehéz volt őt elengedni tavaly, de úgy gondolom, ez volt a legjobb döntés, mert úgy tűnt, kicsit mindkét fél elvesztette a bizalmat a másikban. Ő nem volt elégedett a mi munkánkkal, mi sem voltunk többször elégedettek vele, de ez mindig így van, ha nem jön a siker, mindig felmerülnek kérdések mindenkiben.”

Tost ettől függetlenül úgy érzi, Kvjat megérdemelte az újabb esélyt 2019-re. „Vannak még lezáratlan dolgai az F1-gyel. Most kap még egy esélyt, remélhetőleg ezzel élni tud majd. Megérdemli, hogy itt legyen az F1-ben, mert gyors, ez az egy üres év pedig remélhetőleg segít neki abban is, hogy mindent rendbetegyen, és megmutathassa igazi tehetségét. Ha megfelelő autót adunk neki, biztos vagyok abbanj, hogy hozni fog majd sok-sok jó eredményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: