DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: Soha nem fogom elfelejteni

Pole-pozíció, hosszas vezetés, majd balszerencse Interlagosban. Nico Hülkenberg pályafutása elején többször is kivágta a rezet Brazíliában, most is nagy reményekkel érkezik kedvenc pályájára.

Az Egyesült Államokban és a Mexikói Nagydíjon is kiváló teljesítményt nyújtott Nico Hülkenberg, mindkétszer a hatodik helyen végzett és mivel a Haas kétszer nullázott zsinórban, így a Renault alighanem eldöntötte az összetett negyedik hely sorsát (főleg úgy, hogy a napokban az FIA elutasította az amerikai csapat monzai kizárása ellen benyújtott fellebbezését. Így az Olasz Nagydíj módosított végeredménye hivatalos, harminc ponttal vezet a francia gyári istálló az idén óriásit javuló Haas előtt.

A következő állomás Brazília, ahol Nico Hülkenberg számos csodás emlékkel rendelkezik. Bár végül egyik sem párosult kiemelkedő sikerrel, mivel valami mindig közbejött. „Egészen különleges pillanatokat éltem már át itt. Gondoljunk csak 2010-es pole-pozíciómra (a Williamsszel), amit újoncként szereztem meg, különleges helyet foglal el az életemben” – emlékezett vissza a tapasztalt német pilóta, aki még mindig nem szerzett dobogós helyet egyre hosszabb pályafutása során.

Hülkenberg a két Red Bullt is maga mögé utasította a 2010-es időmérőn


„Abban az évben egyszerűen szuperül ment, az időmérő edzésen a legjobban alkalmazkodtam a változó körülményekhez és tökéletes kört futottam. Soha nem fogom elfelejteni. Ahogy 2012-t sem, amikor harminc körön át vezettem a versenyt. Utólag azt kell mondanom, pechem volt, hogy akkor elszalasztottam a dobogót (összeütközött Lewis Hamitonnal és bár a Force India túlélte a koccanást, a manőverért büntetést kapott, ami miatt még jobban visszaesett és csak ötödik lett).”

„Rövid ideig 2014-ben is az élen álltam, egyértelműen fekszik nekem Interlagos és ezt minden évben igyekszem is bizonyítani. Valószínűleg a Brazil Nagydíj a kedvenc futamom, de magát a várost, Sao Paolót is kedvelem. Egyszerűen motorsport-őrültek az emberek, minden adott ahhoz, hogy felejthetetlen hétvégét töltsünk el itt.”

„Fizikálisan egyébként meglehetősen megterhelő ez a rövid pálya, különösen a második szektor. Ott, ha az ember bízik az autójában, rengeteg időt lehet nyerni egyetlen körön. Igaz, a bukkanók és a pálya hullámzása sem igazán könnyíti meg a dolgunkat, de pont ettől különleges” – tette hozzá Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: