DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Jó lenne legalább közel kerülni Schumacher rekordjaihoz

A frissen világbajnokká koronázott Lewis Hamilton egyértelmű célokat tűzött ki magának: Michael Schumacher rekordjait. Egyik sem megvalósíthatatlan, az angol szeretne legalább közel kerülni ezekhez.

2017-hez hasonlóan idén is a szezon második felében gyűrt mindenkit maga alá Lewis Hamilton és a Mercedes, így pedig Sebastian Vettel idén is könnyűnek találtatott: a vége ennek nem lehetett más, mint az, hogy Lewis Hamilton ismét, immár ötödször is világbajnoki címet ünnepelhetett.

Miután az angol innentől a Formula-1 történetében a három legsikeresebb versenyző egyike (a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a szintén ötször győző Juan Manuel Fangio mellett), elkerülhetetlen volt, hogy Hamiltonnak szegezzék a kérdést: hol lehet ennek a vége?

Az öt vb-címmel, 71 futamgyőzelemmel és 132 dobogóval nincsenek is már olyan nagyon messze a vonatkozó örökranglisták abszolút első helyei, amelyeket Schumacher birtokol jelenleg (az említett hét vb-cím mellett a német 91 futamgyőzelemnél és 155 pódiumnál állt meg), így a most már duplán vb-címvédő számára elég egyértelműek a célok.

00118021_984



„A legfontosabb az volt, hogy semmit ne vegyek eleve készen kapottnak” - summázott Hamilton, ez a Motorsport.com portálon olvasható. „Ez volt az a hozzáállás, ami eljuttatott, hogy többet érjek el, mint a legtöbben. Ezért pedig hálával tartozom mindenkinek, aki segített ebben.”

A 33 éves versenyző azt is fel fogja tudni dolgozni, ha nem nyer többet. Persze azért nem jönne rosszul még néhány siker. „Nagyon szerencsés vagyok azért, hogy ennyit elérhettem, aztán ki tudja, ha nem is lesz több esélyem nyerni, akkor is mindent bele fogok adni. Az a 91 futamgyőzelem, amivel ő (Michael Schumacher - a szerk.) rendelkezik, például rengeteg. Nagyon messze van még ez a szám, de itt leszek még néhány évet, és jó lenne legalább közel kerülni ehhez a mennyiséghez.”

Hamilton szerint zseniális húzás volt az, hogy Schumacher annak idején beült a közel sem világverő Ferrariba a kilencvenes évek közepén, ennek pedig 2000 és 2004 között learatta a gyümölcsét, és bár ő saját magát soha nem merné a legjobbak között emlegetni, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen nevek mellett szerepel az övé is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: