DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Arrivabene: csak gyengíteni akarnak minket a hamis hírekkel!

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene úgy véli, szándékosan szeretnék instabillá tenni a csapatot azzal, hogy hamis híreket generálnak arról, hogy problémák lennének közte és Mattia Binotto között.

A Ferrarival kapcsolatban időről időre napvilágot látnak olyan hírek, hogy házon belül nem éppen békés a hangulat a viszonylagos sikertelenség miatt. A csatározások két főszereplőjének a csapatfőnök Maurizio Arrivabenét, valamint a technikai igazgató Mattia Binottót állították be különböző médiumok, előbbi szerint viszont semmi ilyenről nincs szó, és az egész tulajdonképpen csak a csapat lejáratásáról szól.

Binottót egyébként a javuló teljesítmények egyik fő letéteményesének tartják, aki azután került feljebb a hierarchiában, hogy távozott az előző technikai igazgató, James Allison még a kimondottan sikertelen 2016-os szezon közepén, ezt pedig Arrivabene is elismeri és pontosan tisztában van vele.

00118021_474



„Tisztázzuk ezt az egészet egyszer s mindenkorra. Az összes ilyen jellegű hír, hogy ellentét lenne köztem és Binotto között; fake news, vagyis semmilyen alapja nincs. Az egész célja az, hogy instabillá tegye a csapatot, hogy problémákat generáljon körülöttünk. Ezekkel a hírekkel nem is szándékozom foglalkozni a jövőben” - válaszolt Arrivabene olasz médiumok, köztük a Motorsport.com vonatkozó kiadásának kérdésére.

Aztán az ősz csapatfőnök folytatta kirohanását, bár a végén egy cinikus mosolyt is eleresztett. „Többször próbálták már meg csak idén destabilizálni a csapatot. Néha a versenyzőkről írtak, néha a mérnökökről. Hogy rólam is? Az én pozíciómról kérdezzék meg Louis Camillerit.”

Arrivabene szerint nem sürgős az, hogy erősítsenek a csapatnál azért, hogy valahogy végre megverjék a Mercedest 2019-ben. „Távozásról ettől függetlenül nem volt semmilyen szó, maximum érkezőkről. De ehhez idő kell, majd átgondoljuk nemsokára. Ez egy jó és kompakt gárda. Ha szükségünk lesz valakire, azt mindenképp hozni fogjuk, de nem mindenáron. A legfőbb a stabilitás, erősítésekre van szükségünk, nem forradalomra. Amúgy sem hittem soha a forradalmakban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: