DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Verstappen a legfiatalabb bajnok lehet

A Red Bullnak még két éve van, hogy beállítsa Sebastian Vettel rekordját Max Verstappennel. A következő szezonban motorszállítót váltanak, de már ekkor is a bajnoki címért harcolnának a hollanddal.

Max Verstappen legutóbb nagyon közel került hozzá, hogy a legfiatalabb pole-pozícióssá váljon. Mexikóban Daniel Ricciardo az utolsó pillanatban halászta el az orra elől az első rajtkockát. Az elkeserítő az lehet Verstappen számára, hogy messze nem biztos, hogy küzdhet még a pole-ért a Red Bull-lal.

Helmut Marko elárulta, hogy más rekordot is be akar állítani az energiaitalos alakulat Verstappennel: „Nagyon várjuk a következő évet. A cél az, hogy meglegyen a legfiatalabb világbajnokunk. Még van két évünk, de már jövőre meg akarjuk csinálni.”

„Tudjuk, hogy az első szezon az új motorszállítóval nem lesz könnyű. De a cél, mint mondtam, kezdettől a bajnoki cím lesz. Nem lehetnek kifogásaink.”

 marko-verstappenrol



A Red Bull fiókcsapatának vezetője reméli, hogy a következők miatt már 2019-ben jól szerepel a Honda és az osztrák alakulat: „A taktikánk az, hogy győzzünk jövőre, mivel a Toro Rosso beáldozta a jelenlegi szezonját. Ez a tervünk része volt a Hondával, akik már a Renault előtt járnak.”

„De még, ha egyszer vagy kétszer hátulról is kell rajtolnunk, Verstappennel az elég izgalmas. Úgy beszél a rádióba, mintha egy kávéval ülne az autóban. Nagyon kevés információt kérdez, hihetetlen” – zárta a holland versenyző dicséretével Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: