DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton nem tudja elképzelni magát máshol

Lewis Hamilton Mexikóban megnyerte ötödik világbajnoki címét, amiből négyet a Mercedesszel tett meg, így nem csoda, hogy jelenleg nem gondolkodik a csapatváltáson.

Fantaztikusan szerepel a Mercedes az utóbbi szezonokban, mivel a hibrid-éra óta minden évben megnyerte a csapat versenyzője az egyéni bajnoki címet. Az ötödik konstruktőri bajoksághoz is nagyon közel állnak a németek, de erre még várniuk kell. Toto Wolff mindenesetre szeretné, ha Lewis Hamilton velük együtt folytatná sikersorozatát, és náluk fejezné be karrierjét.

Az ötszörös világbajnok visszaemlékezett arra a napra, amikor csatlakozott a Mercedeshez: „Ez eddig egy hosszú utazás velük, már hat éve vagyok a csapatnál. Az első naptól kezdve, amikor eldöntöttem, hogy csatlakozok hozzájuk, hittem benne, hogy lehetséges valami nagyszerűt alkotnunk. Most láthatjuk, mit értünk el együtt.”

hamilton-most-nem-akar-valtani-2018



Hamilton a jövőjére és a legutóbbi csapatváltásának okára is kitért: „Jelenleg nagyon nehéz elképzelni magamat máshol. Már ez a családom, és itt nőttem fel, bár hasonlókat mondtam akkor is, amikor a McLarennél voltam. Azért akartam menni tőlük máshová, hogy lássam, tudok-e csinálni valami különlegeset más csapatnál. Tudtam, hogy képes vagyok rá, de bizonyítanom is kellett ezt mindenkinek.”

„Most nem érzem, hogy mennem kellene egy másik csapathoz, hogy ott nyerjek bajnoki címet. De soha ne mondjuk, hogy soha” – fejezte be mondandóját a Mercedes klasszisa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: