DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull nem akar nyomást helyezni Gaslyra

2019-ben új csapattársat kap Max Verstappen Pierre Gasly személyében. A francia egy élcsapathoz érkezik, és a Red Bullnál is tudják, idő kell majd, míg beilleszkedik az új közegbe.

A francia pilóta rendkívül lelkes, és kijelentette, hogy a szezonzáró Abu Dhabi után rögtön megkezdené a munkát új csapatával a futamot követő tesztnapokon, de erről még nem született végső megállapodás. Mindenesetre segítené Pierre Gasly munkáját, ha már idén kipróbálhatná a Red Bullt.

Christian Horner tudja, hogy nem lesz egyszerű a következő éve Gaslynak: „Kihívás lesz 2019 Pierre számára, de sok minden rajta múlik majd. Ugyanazon a programon ment keresztül, mint Max, és azért van itt, mert hisszük, hogy ő a legjobb feltörekvő tehetség, és megérdemli a lehetőséget az autóban. Nagy dolgokat várunk Pierre-től a következő évben.”

 horner-gaslyrol



Előző kijelentésének következményeként azt is szerették volna megtudni, rögtön fel kell-e vennie a francia pilótának Verstappen tempóját: „Nem hinném, hogy fair lenne, ha rögtön azt várnánk tőle, hogy megszorongassa Maxot. Kell neki adni egy kis időt, amíg beilleszkedik majd a csapatba.”

„Max most hatalmas formába lendült, és egyike a Formula-1 kiemelkedő tehetségeinek. Daniel szenvedett ellene az időmérőkön, de a versenytempójuk nagyon hasonló volt” – folytatta Horner holland pilótájának erősségeivel.

„Időt kell adnunk Pierre-nek, de úgy vélem, remek képességei vannak” – tért rá a csapatfőnök Gasly értékelésére. „Még csak egy éve van az F1-ben, de már megmutatta, hogy le tud győzni néhány jó versenyzőt. Ha a bahreini, monacói, vagy magyarországi teljesítményét nézzük, volt pár kiemelkedő versenye.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: