DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo magyarázkodni kényszerül

Gyakran előfordul, hogy valaki a pillanat hevében olyat nyilatkozik, ami később helyesbítésre szorul. Daniel Ricciardo is így járt mexikói kiesése után, amikor felajánlotta autóját Pierre Gaslynak.

Sokadik kiesése végképp kiverte a biztosítékot Daniel Ricciardónál, amikor a Mexikói Nagydíj hajrájában a második helyről volt kénytelen kiállni, megint az RB14 meghibásodása miatt. Első mérgében azt mondta a sajtónak, hogy Pierre Gasly máris viheti az autóját, ő végzett ezzel.

Volt, aki szó szerint komolyan vette és úgy gondolta, a rutinos ausztrál nem is áll rajthoz az évad utolsó két futamán a Red Bull színeiben, de Ricciardo most helyesbített és lehűtötte a kedélyeket. Az Instagramon közölte, mindenképpen a Red Bull-Renault-val marad és Brazíliában, illetve Abu Dhabiban is jelenlegi versenyautóját vezeti majd.

Ricciardónál Mexikóban is a hopp után jött a kopp, megint nem saját hibából


„Helyre kell tennem néhány dolgot Mexikó után. Először is, az utolsó két versenyen is részt veszek. Hatalmas magasságokban és mélységekben is jártam idén, sajnos mélységekben jóval gyakrabban. Nem fogok hazudni, nagyon frusztráló az utóbbi időszak” – fogalmazott Daniel Ricciardo.

„De saját magamon kívül a srácokra is tekintettel vagyok, a belünket is kidolgozzuk, hogy még kétszer nekiveselkedjünk, mielőtt távozom a csapattól. Úgyhogy természetesen ott leszek. Csak szükségem volt néhány nap kikapcsolódásra, most már sokkal jobban érzem magam” – tette hozzá a hétszeres futamgyőztes, akiről több szakember is úgy gondolja, hogy elhibázott döntést hozott azzal, hogy jövőre otthagyja a Red Bullt és a Renault-hoz szegődik.

Hogy mekkora balszerencse-sorozat éri Ricciardót Monte-Carlo óta, a következő adatok elég beszédesek. Amióta Monacóban megszerezte a pole-pozíciót, majd másnap a futamgyőzelmet is, tizenhárom verseny telt el. Egyszer sem állt azóta dobogón, sőt, hatszor (!) is kiállni kényszerült, mindannyiszor az autó meghibásodása miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: