DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen: Nem látni, aki mögöttünk jön

A Haas dán F1-es pilótája szerint egészen addig nem látni a hátulról érkezőt, amíg ki nem bújik a szélárnyékból, ezzel magyarázza a kései, veszélyes manővereit az elmúlt időszakból.

Talán a legtöbbet kritizált pilóta az elmúlt évek folyamán Kevin Magnussen, kis túlzással nem telik el úgy versenyhétvége, hogy valaki ne panaszkodna a dán pályán való viselkedésére - érthetetlenül kemény, sportszerűtlen védekezések, veszélyes manőverek, feltartások jellemzik a ténykedését. Magnussen viszont most azt hozta fel mentségként, hogy a jelenlegi visszapillantókban nehéz jól megítélni a helyzeteket.

"Azt kell mondanom, hogy megvolt a joga a véleménye megváltoztatására, mert tényleg későn mozdultam" - reagált arra, hogy Charlie Whiting felülbírálta saját magát egy suzukai esettel kapcsolatban, amikor Magnussen feltartotta Charles Leclerc-t. "A probléma viszont az, hogy nem látni a hátulról jövőt, csak ha megmozdul. Ez egy olyan gond, amit közösen meg kell oldanunk."

kmag_1



Ez nagyjából azóta téma a pilótáknál, mióta a tavalyi szezonban bevezetett új szabályok szerint épített autók szélesebb hátsó szárnya túl sokat takar ki a kilátásból. "Ott van a hátsó szárny és emiatt nem látni azt, aki mögöttünk van. Csak onnantól látni, ha megmozdul, addig nem is tudunk reagálni, csak utána. Nagyon rosszak az autók, csak akkor látni, ha valamilyen szögben van mögöttünk a másik autó, ha pont mögöttünk jön, akkor vakok vagyunk."

A következő éve kicsit változtatnak is a dolgokon és a tervek szerint magasabbra kerülnek a hátsó szárnyak, Magnussen szerint pedig ez végre változást hozhat és megoldhatja a problémát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: