DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas tudja, hogy hol kell javulnia Hamiltonhoz képest

A Mercedes finn F1-es pilótája szerint van, amiben Hamilton jobb, de azért nagy különbség nincs köztük - Ocon miatt sem aggódik, a csapat és ő is tudja, hogy mire képes.

2017-ben is egyértelmű volt Valtteri Bottas hátránya a Mercedesen belül Lewis Hamiltonhoz képest, 2018-ra pedig tovább nyílt az olló - az időmérőkön sem volt sok kérdés, a futamokon nyújtott teljesítmények tekintetében pedig szintén, igaz, abban, hogy még egy győzelme se legyen a finn pilótának, a csapatutasításnak is van szerepe.

"Javítanom kell az időmérős teljesítményemen, ha meg akarom próbálni legyőzni Lewist, különösen a Formula-1 mai alakulásának tükrében" - mondta Bottas az Autosportnak. "Ő nagyon jó a kvalifikációkon és ha előrébbről indul a futamon, akkor mindig előnyben van. Szóval dolgoznom kell, hogy minden részlet a helyére kerüljön."

bottinho



Ezzel együtt azt gondolja, hogy nincs köztük akkora különbség, mint kívülről látszik, többször volt balszerencséje, el is kellett engednie Hamiltont, ezért sem nyert még futamot és ezért ekkora a ponthátránya. "A szezon első felében nem állt mellém a szerencse, a teljesítményt tekintve elég közel voltunk egymáshoz. Aztán amikor kiderült, hogy én már nem harcolok a vb-címért, más szituációkat láthattunk, mint például Oroszországban."

"Vannak területek, ahol hasonlóak vagyunk és vannak olyanok, ahol ő a jobb. Néha én vagyok előnyben. Vannak kanyarok, ahol gyorsabb, van olyan, ahol én vagyok a jobb és van olyan is, ahol minimális a különbség" - tette hozzá, de azt a kérdést is megkapta, hogy nem aggódik-e Esteban Ocon miatt, akinek Toto Wolff megígérte, hogy 2020-ban top autóban fog ülni.

"Nem, mert tudom, hogy milyen a helyzetem. A csapat tudja, hogy mire vagyok képes, azt is tudja, hogy mire leszek képes, ha így fejlődök tovább, én pedig tudom, hogy ha elérem a céljaimat, akkor jövőre nem lesznek spekulációk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: