DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Red Bullnál optimisták 2019-et illetően

Dr. Helmut Marko rendkívül optimista a Red Bull 2019-es világbajnoki esélyeit illetően. Véleménye szerint a Honda jövőre már nagyon közel lesz a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

A Red Bull Racing a nyáron jelentette be, hogy hosszú idő után elválnak útjaik jelenlegi motorszállítójával, a Renault-val. 2019-től a Honda oldalán fognak versenyezni az energiaitalosok, és bár lesz némi hátrányuk a két élcsapattal szemben, Marko szerint ezt ellensúlyozni tudják majd az aerodinamikai fölényükkel.

„Már megvannak a számaink és az adataink az új szárnyakról, és azt kell mondjam, nagyon optimisták vagyunk” – mondta el Marko az Auto Motor und Sportnak.

Jövőre is láthatunk ilyet?


A Honda korábban, 2015 és 2017 között a McLarennek volt a beszállítója, de csak szenvedtek, azóta viszont, hogy a Toro Rossóval dolgoznak együtt, sokkal nyugodtabbak számukra a munkakörülmények, és folyamatosan fejlődnek: „Úgy számolunk, hogy jövőre csak 10 kW-os teljesítményhátrányban lesz a Honda a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, mi pedig ezt képesek leszünk kompenzálni egy jó karosszériával.”

Dr. Helmut Marko továbbá azt is elmondta, hogy a hétvégi győzelmük nem feltétlenül a Renault-nak köszönhető, hanem sokkal inkább a mexikói pálya karakterisztikájának: „Senki nem akarja ezt elhinni nekünk, hiába mondjuk folyton. Brazíliában ismét nehéz napok elé nézünk, mivel sok az emelkedős egyenes szakasz, de majd meglátjuk, hogy Abu Dhabiban mire leszünk képesek. Az autónk rendkívül versenyképesnek tűnik mostanság."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: