DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Prost: Hamiltont nem lehet összehasonlítani Sennával vagy velem

Generációja legjobbjának tartja az ötszörös világbajnokot Alain Prost, a különböző korok nagyjait azonban nem akarja összehasonlítani. Annak fontosságáról is beszélt, hogy a Mercedes támogatja Hamilton „különleges életmódját”.

Lewis Hamilton túlszárnyalta a Formula-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzőjét, Alain Prostot is, aki a sportág négyszeres világbajnoka. A francia elismeri az ötödik címét szerző Hamilton kiválóságát, de csak saját érájában, mivel szerinte a több évtizedes különbséggel versenyző bajnokokat nem lehet összehasonlítani:

„Minden világbajnok különbözik a többitől. Hamiltonnál az döbbent meg a legjobban, hogyan lett rákényszerítve, hogy jobb versenyzővé váljon” – mondta a FormulaPassion lapnak Prost. „Valószínűleg ez volt karrierje legjobb szezonja és még mindig van tovább. Még ha az autója nem is mindig volt legelöl, ő ki tudta használni a legjobb lehetőségeket. Ha pedig valami különlegesre volt szükség, mint az időmérőn Szingapúrban, képes volt rá. A csapat Lewis különleges életmódját is támogatja, ettől pedig sokkal magabiztosabb és erősebb lesz.”



„Sebastian Vettelnek szintén jó szezonja volt, de nem volt elég erős ahhoz, hogy legyőzze Lewist és a Mercedest” – tért ki a Ferrariban ülő fő bajnoki rivális teljesítményére is. „Rosszkor követett el hibákat, mint Bakuban és Hockenheimben, amelyek nélkül 30 pont előnyben lett volna, jóval kisebb nyomással. Idén Lewis fejben is nagyon erős tudott lenni Sebhez képest. Kétségtelenül megérett, a körülményeket tekintetbe véve pedig lehetetlen volt legyőzni őt.”

Összevetni Hamiltont saját magával és legnagyobb ellenfelével, a háromszoros világbajnok Ayrton Sennával azonban nem akarta: „A generációkat nem lehet összehasonlítani. Senna és én talán a legjobbak voltunk a saját időnkben. Most nem lehet mást mondani, csak azt, hogy Lewis a generációja egyik legjobbja, ha nem a legjobbja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: