DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Apja szerint Verstappent Ricciardo ünneplése is felhúzta

Jos Verstappen elárulta, fia nem csak amiatt volt frusztrált a Mexikói Nagydíj időmérő edzése után, hogy nem szerezte meg az első rajthelyet, hanem csapattársa, Daniel Ricciardo örömünnepe is zavarta.

A hétvégi Mexikói Nagydíj időmérőjén Max Verstappent tartották a pole-pozícióra leginkább esélyesnek, miután a holland mindhárom szabadedzést az élen zárta. Mindenki meglepetésére azonban csapattársa, Daniel Ricciardo 0,026 másodperccel gyorsabb időt futott, így vasárnap a Red Bull Racing ausztrál pilótája indulhatott az első rajtkockából. Verstappen már a kvalifikációt követően rendkívül idegesnek tűnt, lemaradása miatt az autóját hibáztatta és az edzést is egy nagy trutyinak nevezte.

Édesapja, Jos Verstappen a Ziggo Sport holland televíziónak elmondta, Max valóban rendkívül feldúlt volt a verseny előtti este. „Én sem voltam túl boldog, de szombat este, mielőtt aludni ment volna, beszéltem vele és próbáltam lenyugtatni. Nagyon ideges volt amiatt, hogy nem jött össze a pole-pozíció, de főként az autó és Ricciardo túlzott ünneplése miatt” – mondta Jos Verstappen, aki szerint fia, csapattársa sikerét látva már csak a győzelemre tudott gondolni.



Az idősebbik Verstappen azt is elárulta, az egész család aggódott amiatt, hogy Max milyen mentális állapotban vág neki a vasárnapi versenynek. „A testvéremtől és a lányomtól is olyan üzeneteket kaptam, hogy remélik, nem fog semmi őrültséget csinálni. De általában amikor Max ideges, akkor gyorsabbá is válik.”

Vasárnap aztán Ricciardo számára már a rajt sem sikerült jól, így a futam első néhány méterében elvesztette elsőbbségét Verstappennel és Hamiltonnal szemben, majd nem sokkal később, idén hetedik alkalommal technikai meghibásodás miatt be sem tudta fejezni a futamot. Verstappen ellenben 2017 után ismét győzni tudott Mexikóban.

Az egykori F1-es pilóta a vasárnapi végeredményt látva már úgy gondolta, hogy fia előnyére vált az, hogy nem az első helyről rajtolt. „Ha megnézik Hamilton rajtját, akkor látszik, hogy megérkezik a két Red Bull közé, és ha a pole-ból rajtol, Max lett volna a külső íven, ezért úgy godolom, végül mindennek így kellett alakulnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: