DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kiderülhet, mennyire felkészültek a nők

Kedden teljesül egy álma Tatiana Calderonnak, a Sauber Formula-1-es autóját vezeti majd Mexikóban. Nyáron még csak reménykedett ebben, most valósággá válik, nőként sikerült ezt elérnie.

Bár „csak” egy rövid, forgatással egybekötött tesztelést végez a Sauber. A tehetséges, kolumbiai hölgy Antonio Giovinazzitól veszi át a versenyautót, aki előtte ugyanezzel a géppel a Pirelli gumitesztjén teljesít szolgálatot. Egy átlagos, promóciós tevékenységnél viszont nagyobb fontossággal bír Calderon vezetése.

„Elsődleges cél a reklám, ami mindig fontos. Számomra azonban ez lesz az első, hogy valós körülmények között ízlelhetem meg egy Formula-1-es autó vezetését, most ülök először volán mögé. Kiderülhet az is, hogyan birkózom meg ezzel a különleges nyomással, hogyan dolgozok együtt a mérnökökkel, hogyan szokok hozzá a valódi vezetéshez a rendelkezésre álló száz kilométer során” – nyilatkozta Tatiana Calderon a racefans szakportálnak. A GP3-ban versenyző hölgy augusztusban még csak reménykedett abban, hogy hamarosan nem csak szimulátorban vezetheti a Saubert.

Tatiana Calderon holnap a Sauber Formula-1-es autóját vezetheti


„Tudom, hogy rengetegen kételkednek abban, hogy fizikálisan és mentális értelemben megfelelően felkészültek lennénk egy Formula-1-es autó vezetéséhez. Most itt a lehetőség ebben is bizonyítanom, ez is célja ennek a tesztnek.”

Nőként mennyire nehéz az autósport férfiak által uralt, kemény világában? „Jelen időszakban egy lány számára sokkal nehezebb szponzorhátteret is találni. Nekem szerencsém volt, a családom mindenben támogat és az Escuderia Telmex programjának részese vagyok.”

„Megvannak az erősségeink és gyengeségeink, de szerintem természetes, hogy marketing és népszerűsítési szempontokat is figyelembe véve sokkal jobb lehet egy női versenyzőt felkarolni, ezzel valami mást nyújtanánk. De a pályán megmutatni az erősségeinket, valamint kivívni a srácok tiszteletét általában hosszabb ideig tart. Nem könnyű lányként autóversenyezni” – tette hozzá Calderon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: