DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bármi megtörténhet: Horner megdicsérte a Renault-t

Így a szezon vége felé tényleg minden előfordulhat, akár az is, hogy Christian Horner megdicséri azt a motorgyártót, amelyet évek óta ott üt, ahol csak ér.

Ünnepnap lehetett a Mexikói Nagydíj vasárnapja a Renault számára, ugyanis hosszú idő után megdicsérte őket Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke - talán már el is felejtették a franciák, hogy milyen érzés nem sértést, gúnyolódást olvasni Hornertől, hanem azt, hogy jól végezték a dolgukat...

"Jár a dicséret, amikor megérdemelt" - mondta Horner az Autosportnak. "A Renault egy olyan motorral szolgált ki minket ezen a hétvégén, ami ilyen körülmények között versenyképesnek bizonyult az ellenfeleinkkel szemben. Ez lehetőséget adott nekünk arra, hogy fej-fej mellett haladjunk, megszerezzük az első sort az időmérőn és hogy domináns teljesítménnyel megnyerjük a futamot. Emléletben akár kettős győzelmet is szerezhettünk volna" - magyarázta.

horner-2018-redbull



"Az itteni pálya fekvése, tengerszint feletti magassága több riválisunkat is hátrányosan érintette, ami olyan helyzetbe hozta a Renault-t, hogy versenyképes legyen. Emiatt koncentráltunk ennyire erre a futamra, begyűjtöttük a büntetéseket, hogy friss motorunk legyen erre a hétvégére" - tette hozzá a csapatfőnök.

Horner a győzelmet bezsebelő Max Verstappenről is beszélt. "Láthatóan dühítette, hogy így kapott ki szombaton, nem volt a legtökéletesebb köre, Danielé viszont szenzációsan sikerült. Szerintem ez ott volt Max fejében. Aztán ahogy megszerezte a vezetést az első három kanyarban, onnantól brilliáns módon kontrollálta az eseményeket."

Dr. Helmut Marko, az istálló tanácsadója is hasonlóan látta a dolgokat. "A pálya fekvése miatt nem voltunk erőhátrányban, így megmutatkozott, hogy mennyire jó a karosszériánk. Nagyszerű volt újra ezt érezni, a futam pedig már nagyon könnyű volt. A gumikkal sem volt semmi gondunk, csak a többiek panaszkodtak" - értékelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: