DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Lewisnak nem kell motorgondtól félnie

Az egyik Mercedes megállt a harmadik szabadedzésen, és motort is kellett cserélni Valtteri Bottas autójában. Toto Wolff mindenkit biztosít róla, hogy Lewis Hamilton erőforrásával minden rendben lesz.

A finn pilóta végül is nem került hátrányba a motorcsere miatt, és még az időmérő edzésen sem ment rosszul: a hatodik helyet szerezte meg úgy, hogy a kvalifikáció előtt nem sokkal fejezte be a csapat a motor beintegrálását az autóba.

Bottas erőforrásának gondja miatt felmerült a kérdés, vajon Lewis Hamilton Mercedesének motorjával minden rendben van-e, erről Toto Wolff igyekezett meggyőzni mindenkit: „Valtteri megbízhatósági problémája nem fog Lewis erőforrásával is előfordulni. Mindazonáltal ez jelzi, mennyire nem biztos senki helyzete, és mennyire törekszik mindenki arra, hogy egy kis plusz teljesítményt hozzon ki az autóból.”

„A megbízhatóság továbbra is kulcsszerepet fog játszani ebben a bajnokság, és ezért kell arra koncentrálnunk, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel fejezzük be a versenyt” – fogalmazta meg a futam céljait a Mercedes csapatfőnöke.

 wolff-bottas-motorhibajarol-2018



„A hiba Valtteri motorjában egy olyan hiba, amit már évek óta nem láttunk” – árult el Wolff némi információt Bottas műszaki gondjáról. „Úgy mondanám, hogy ez egy nagyon szokatlan gond a motor élettartamát tekintve, és nem kellett volna megtörténnie. Ki fogjuk vizsgálni az esetet, az erőforrást vissza is küldjük Angliába.”

A Mercedes csapatfőnöke rendkívül elégedett, hogy időben kész lett a csapat a motorcserével: „A szerelőink és a mérnökök tényleg hihetetlen munkát végeztek, először is, mert a motort időben betették az autóba, másodszor pedig az jól működött. Ez nem mindennapi teljesítmény volt, és Valtteri azt mondta, nem érez nagy különbséget az előző és a jelenlegi között, ez pedig engem nagyon boldoggá tesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: