DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: Bezzeg ha rosszul megyünk, semmi problémánk nincs...

Carlos Sainznak jó esélye lehetett arra, hogy csapattársához, Nico Hülkenberghez hasonlóan egy erős eredménnyel távozzon Mexikóból, ez a remény azonban gyorsan szertefoszlott egy műszaki hiba miatt.

Carlos Sainz jól rajtolt a Mexikói Nagydíjon, és sokáig úgy nézett ki, csapattársával, Nico Hülkenberggel ott lehetnek közvetlenül a három topcsapat mögött, és ők lehetnek a legjobbak mögöttük. Sainz versenye aztán 31 kör után véget ért, miután félre kellett állnia autója meghibásodása miatt.

Arról még nincs tudomása sem Sainznak, sem a csapatnak, mi okozta a kiesést. 

„Egyelőre nem igazán tudjuk” - ismerte el Sainz a Movistar+ spanyol tévécsatorna kérdésére válaszolva kiesésével kapcsolatban. „Egyszer csak hirtelen lekapcsolt az autó, aztán annyi volt. Nagyon bosszantó ez, mert akárhányszor én vagyok a középmezőny legelején, mindig történik velem valami. Érdekes, azokon a versenyeken, ahol rosszul megyünk, soha semmi problémám nincs... Nem lehet ez ellen mit tenni.”

00118021_745



A spanyolnak ez a rajtja is jól sikerült, ahogy az előzőek is: a legutóbbi hét versenyen 17 pozíciót nyert az indulásoknál úgy, hogy egyet sem veszített. „Jó kis statisztika. Jól érzem magam a rajtoknál, most is simán a reakciómnak köszönhetően megelőztem előbb Nicót, aztán Kimit is a kettes kanyarig. Aztán Kimi nyilván visszaelőzött, onnantól pedig a saját versenyünkre koncentráltunk.”

Sainz tudja, hogy a szezon hátralévő két versenyén nehezebb lesz pontot szerezniük. „Két olyan pálya jön, ahol jobban számít a motor, és gyors kanyarok vannak, ettől függetlenül próbálok pozitív maradni és pontot szerezni. Most elpazaroltunk nyolc pontot, de most mit csináljunk...”

Azzal, hogy Sainz kiesett, a csapattárs Nico Hülkenberg pedig hatodikként be tudott futni, nagyra nyílt az olló a csapattársak között és 69-45 az állás csapaton belül a német javára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: