DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mexikó elátkozott pálya a Haasnak

Hiába az idei kitűnően sikerült versenyautó, Mexikóban egyszerűen nem akar összejönni a Haasnak. Zsinórban a harmadik évben is kihullottak már a Q1-ben, értetlenül vakarják a fejüket a csapatnál.

2016 óta szerepel a száguldó cirkuszban az idei évre nagy fejlődésen áteső Haas-Ferrari. A megelőző két szezonban nem igazán volt tényező a gárda, 2018-ban viszont év elejétől kezdve remekül muzsikál az autó. Kicsivel több szerencsével akár az év végi negyedik helyezés is összejöhetett volna, ám ezzel az időmérős eredménnyel, látva a két Renault bekerülését a legjobb nyolcba, szinte le is mondhatnak erről az álomról.

Nincs még egy ilyen pálya, ahol ennyire nem megy az amerikai istállónak, harmadik részvételükön harmadszor is kiesett mindkét pilóta már az időmérő első szakaszában, márpedig ez egyáltalán nem volt idén jellemző. Valahogy azonban nincs meg a kémia a Haas és a mexikóvárosi aszfaltcsík között.

Romain Grosjean kis híján megtörte az átkot, de végül egy kevéssel lemaradt a továbbjutásról és tizenhatodik lett (ebből a 15. rajtkocka lesz vasárnap, mivel Pierre Gaslyt rajtbüntetés miatt a rajtrács végére száműzik). „Igen, van valami Mexikóban, ami miatt a Haas csapatnak nem megy ezen a helyszínen. Nem adjuk fel, a jövőben is keményen dolgozunk, itt valamivel nagyon megszenvedünk” – ismerte el a rutinos francia versenyző.

Grosjean alaposan elverte csapattársát, de még ez is kevés volt a Q2-höz


„Az első szabadedzés óta éreztük, hogy az autónak nem fekszik a pálya annyira, mint az ezt megelőző helyszínek. Próbálgattunk mindenfélét, de nem sikerült zöld ágra vergődnünk. Három szett szuperlágyat ellőttünk az időmérő első szakaszában, de még így sem sikerült továbbjutnunk. Reménykedünk egy jobb vasárnapban” – fejezte ki reményét Grosjean.

Csapattársa, Kevin Magnussen még rosszabbul járt, mindössze a két Williamst sikerült legyőznie, őket sem túl meggyőző különbséggel. A Haas gumikezelése ezen a magaslaton pocsék, ebben látja a gyengélkedés okát a dán pilóta, aki éppen a napokban jegyezte el kedvesét.

„Úgy vélem, képtelenek vagyunk az abroncsokat a megfelelő működési tartományba hozni. A többiek jobb munkát végeznek ebben, így csalódott vagyok. Eddig nem sok sikerélményünk volt ezen a hétvégén, de soha ne mondd hogy soha! Vasárnap hosszú verseny vár ránk, bármi történhet, mi mindent beleadunk” – tekintett előre Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: